Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenskstjärna på väg bort från guldklubben

Clara Monti Danielsson.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Monti Danielsson har spelat sex A-landskamper.Foto: BILDBYRÅN
Isabell Gulldén och Clara Monti Danielsson på landslagets läger 2017.Foto: BILDBYRÅN

Clara Monti Danielsson, 27, är på väg bort från danska stjärnlaget Team Esbjerg.

Svenskan vill ha mer speltid.

– Eftersom mitt kontrakt går ut är det aktuellt att byta klubb, säger Clara.

Efter stora framgångar i Lugi – dock två tunga finalförluster 2012 och 2013 – skrev linjeprofilen Clara Monti Danielsson kontrakt med Randers 2015. Sedan två år tillbaka spelar hon i Esbjerg.

– Jag är inne på femte säsongen i Danmark. Helt sjukt vad tiden springer i väg. Känns som det var två år sedan jag flyttade.

– Börjar nästan känna mig som dansk. För jag trivs jättebra. Jag spelar i ett fantastiskt lag när det gäller prestationer och även som människor, säger Clara som har sex A-landskamper på kontot. Dessutom segrar i JVM och UVM.

Clara Monti Danielsson firade guld

Team Esbjerg firade guld förra våren och är på väg mot andra raka mästerskapet. Just nu leder man ligan sex poäng före Köpenhamn.

– Jag spelar i Danmarks bästa lag. Jag vunnit danska mästerskapet och jag har fått spela i Champions League. Jag är extremt nöjd. Jag kan inte önska mer av min tid som proffs.

– Och jag har ett pokal-guld med Randers. Jag har fått uppleva det fetaste man kan göra i Danmark, säger Clara.

https://www.instagram.com/p/Bx2z-1GFbU9/

Problemet är att konkurrensen är stentuff på svenskans position som mittsexa. Nyligen förlängde Esbjerg med norska storstjärnan Marit Malm Frafjord.

Monti Danielsson är tydlig – och utvecklar sina framtidsplaner:

– Jag trivs jättebra i Esbjerg men klubben sitter redan med två linjespelare till nästa säsong. Därför måste jag fundera om jag vill konkurrera med två andra på linjen eller om jag ska flytta till en annan klubb där man inte är tre på min position.

– Det handlar om hur länge jag vill vara utomlands och vad jag vill få ut av den sista tiden som handbollsspelare? Det är sådana frågor jag ställer mig.

Har Esbjerg erbjudit en förlängning?

– Nej, man avvaktar. De vill ha klart med två spelare på varje position innan de erbjuder ett nytt kontrakt.

Är det aktuellt att återvända till Lugi?

– Jag har haft en dialog med Lugi sedan jag flyttade. Men det är inte så att vi har regelbundna samtal. Återvända? Nej, inte inför nästa säsong – som det ser ut nu. 

Lugi-produkten letar ny klubb

Clara betonar att hon inte är färdig på toppnivån. Därför arbetar agenten för att hitta en lösning – utomlands.

– Men jag kommer inte att ta vad som helst. Jag är en trygghetsmänniska. Det ska vara något som känns bra och som jag kommer att må bra av.

Mittsexan är öppen i sina tankegångar:

– Skriver jag kontrakt med en ny klubb ska det vara något som känns kul och spännande. Jag skriver inte på något kontrakt bara för att jag inte vill hem. Det är inte det som det handlar om.

– Jag vet inte vad som kommer att hända. För finns inget färdigt alternativ, avslutar Clara Monti Danielsson.