Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska mästare efter stort drama

Foto: TV4
Foto: TV4
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Det blev ett vansinnigt drama i finalen mellan IFK Kristianstad och HK Malmö. 

Matchen gick till förlängning där Viktor Hallén blev stor hjälte med målet som gav Kristianstad segern med 23-22. 

Det är lagets fjärde raka SM-guld. 

– Det är bara häftigt, säger Hallén. 

00-talet tillhörde till stor del Sävehof och Hammarby. 10-talet tillhör utan tvekan IFK Kristianstad. De var i två finaler, 2012 mot Sävehof och 2013 mot Drott, men föll i båda. Därefter missade de final 2014. 

Men sen har de varit oslagbara.

I tre raka år har de slagit Alingsås i finalen och kammat hem hem SM-guldet. 

Stora dramat - finalen gick till förlängning

I 2018 års upplaga av finalen fick de en ny motståndare i form av Malmö. Nu stod det en ny motståndare på andra sidan planen och IFK Kristianstad var stundtals pressat av HK Malmö - och matchen var länge jämn och tät. HK Malmös Dan Beutler stod för storspel och såg till att Kristianstad aldrig kunde slappna av. 

Samtidigt, på andra sidan banan, stod en kille som inte ville vara sämre. Kristianstads försvar spelade bra och tvingade ofta Malmö att ta dåliga avslut. Och när malmöiterna väl fick bra läge så stod målvakten Leo Larsson i vägen gång på gång. 

Så ställningen efter full tid? 20-20 och förlängning väntade. 

Hallén blev hjälte för Kristianstad

I förlängningen fick Kristianstad en strålande start och stack i väg till en tvåmålsledning. Malmö reste sig dock. Beutler stod för en fantomräddning och de fick in en reduceringsboll. 

Den andra förlängningshalvleken handlade nästan uteslutande om målvakterna. Både Beutler och Larsson stod för flera starka räddningar. Men till slut fick Viktor Hallén in 23-21 - och det blev avgörande. 

Malmö fick in en boll till, men tiden räckte inte till. 

Så svensk herrhandbolls största maktfaktor kammade hem sitt fjärde raka - och åttonde totalt - SM-guld.