Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska ilskan under matchen: ”Förbannad”

Lukas Nilsson.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Nilsson deppar tillsammans med Kim Ekdal Du Rietz och Kim Andersson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

HERNING/STOCKHOLM. Ett slarvigt Sverige föll mot Norge och missade den första av två matchbollar för att gå till semifinal.

Och Blågult var inte nöjt med domarinsatsen.

– Jag var förbannad många gånger, säger Lukas Nilsson.

Sveriges segersvit i handbolls-VM stannade vid sex raka segrar.

Men mot grannlandet Norge gjorde Sverige en tämligen slät figur.

Norge kunde gå till pausvila 14-17 och i andra halvlek satte norrmännen in ett ryck och gick upp till en sjumålsledning.

Från den orkade aldrig Sverige hämta sig och det blev förlust 27-30.

– Vi gav bort matchen. Många onödiga, oprovocerade tekniska fel. Där visste vi att de är vassa. Så fort vi gjorde fel fick vi en i nacken. Det är därför vi förlorar i dag, säger Lukas Nilsson.

– Helt och hållet vårat fel. Det känns skit så klart. Framför allt starten av andra, det är inte ens i närheten av som behövs för att gå till semifinal, suckar Hampus Wanne.

”Jag var förbannad många gånger”

Sverige stod för mängder av tekniska fel, vilket genomgående under matchen kritiserades av TV3:s kommentatorsduo Claes Hellgren och Robert Perlskog.

– Jag har ingen aning om vad som hände. Vi letade ”Stycket” (Andreas Nilsson, linjespelare) lite för mycket. De vet hur bra han är och jobbade hårt på honom. De var väldigt pålästa på honom, de tar tyvärr de inspelen, säger Wanne.

Även domarnivån kritiserades.

– Vi är inte riktigt polare med domarna, sade Robert Perlskog i sändning.

Vid ett tillfälle reagerade Lukas Nilsson på domarduon när Fredric Pettersson åkte på en utvisning för att ha stört Norges avkast.

– Jag var förbannad många gånger. Jag tycker det är vissa saker som är väldigt konstiga. Men jag är inte domare och jag kan inte bestämma det, säger Lukas Nilsson.

Vilka andra situationer tänker du på?

– Många.

Sverige är nu piskat att vinna mot Danmark med minst två (förmodligen tre) mål för att kvittera ut en semifinalbiljett.

– Det är väl bara att göra det. Vi är inte riktigt där än. Men det är klart vi vill vidare.