Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svensk handboll i sorg – ordföranden död i covid

Anders Nissen tillsammans med handbollslegendaren Staffan Olsson.
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Svensk handboll har sorg.

Kristianstadsonen och ordföranden i Svenska Handbollslandsslaget AB, Anders Nissen, har vid 64 års ålder avlidit i sviterna av covid-19.

– Det är ofattbart, säger Handbollslandslagets vd, den forne storspelaren Stefan Lövgren, till Aftonbladet.

Anders Nissen föddes i Kristianstad och spelade handboll för Näsby IF.

Den civila karriären förde Nissen till Stockholm där han sedan många år bodde i Täby. Men kontakten med hemorten släpptes aldrig och somrarna tillbringades i huset i Åhus.

Engagemanget i handboll var stort och om somrarna var Anders Nissen en flitig gäst när Åhus Bechhandboll Festival anordnades.

Nissen var också nära vän med grundaren och vd:n till turneringen, Mats G Jönsson.

– Jag är riktigt chockad. Nissen var en god vän som jag hade kontakt med under väldigt många år. Han ringde mig ofta på lördagarna och vi hade en härlig jargong där vi alltid började med något gammalt skämt om Kristianstadsbygden. Jag är oerhört ledsen. Han kommer att vara enormt saknad och lämnar ett stort tomrum efter sig. Det är ofattbart att han är borta, säger Mats G Jönsson till Kristianstadsbladet.

Anders Nissen som föredragshållare.
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Som vd för hotellfastighetsbolaget Pandox har Anders Nissen legat bakom en framgångssaga. Nissen byggde upp företaget från grunden och förra året värderades Pandox till över 60 miljarder svenska kronor. Bolaget äger fastigheterna till 156 hotell i sammanlagt 15 länder och förfogar över totalt 35 000 rum.

Behandlades för covid-19

För knappt två veckor sedan meddelade bolaget att Anders Nissen genomgick medicinsk behandling efter att han drabbats av covid-19 och att han tillfälligt ersattes som vd.

På söndagskvällen meddelade Pandox via sin hemsida att Nissen gått bort.

”Vi har i dag tagit emot beskedet om Anders Nissens tragiska bortgång. Det är en stor chock och en obeskrivlig personlig förlust. Jag kan inte med ord beskriva den sorg och saknad vi alla känner. Våra tankar går särskilt till Anders och hans familj”, skriver Christian Ringnes, styrelseordförande för Pandox.

– Jag har aldrig träffat en sådan människa som Anders Nissen. Han var fullständigt orädd. En fantastisk människa som brann för sin familj, för Pandox och för handbollen. Han engagerade sig alltid i frågor om bygden och var en bra rådgivare för mig som jag bollade mycket idéer med. En väldigt inspirerande människa och en riktig ambassadör för Kristianstad. Det här är så ledsamt, säger Mats G Jönsson till Kristianstadsbladet.