Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Supervärme när Höör tar nya steg i Europa

Evelina Källhage Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

H65 Höör är vidare till den tredje kvalomgången i EHF-cupen i handboll.

Skånelaget, som hade sex bollar att gå på från hemmamatchen, vann returmatchen borta mot turkiska Antalya med 31–26 och är vidare med totalt 62–51.

Höör fixade en tidig fyramålsledning, men 15–15 i paus blev till en turkisk ledning i andra halvlek innan svenskorna tog sig tillbaka. Evelina Källhage och Emma Lindqvist var målbäst med sina sju fullträffar.

- Segern var inte lika säker som man skulle kunna tro. Vi gjorde flera oerhört konstiga misstag, där vi gav bort sex frilägen. I andra halvlek ledde de med två mål (17-15) och hade ett friläge - som Jannike Wiberg räddade. Efter det kunde vi kontra in ett mål, komma ikapp och till slut arbeta oss förbi, kommenterar tränaren Ola Månsson.

Anna Johansson trivdes

I den 30-gradig värmen i hallen tog det på krafterna att spela en fysisk tuff handboll. En som trivs ypperligt under sådana förutsättningar är Anna Johansson (fyra mål), som svarade för såväl hårt försvarsarbete och flera kraftfulla genombrott.

- Jag blev arg några gånger och fick lite ont, men det var det värt. De låg ganska högt i försvaret och då blev det genombrottslägen.

Evelina Källhage och Emma Lindqvist var vassa framåt och svarade för sju mål vardera. 

Hur påverkade det att det var så varmt?

- Alltså, det var det sjukaste… Jag kunde vrida ur kläderna efter matchen och fick ta nytt klister hela tiden.

Under måndagen avgörs det om H65 är seedat i lottningen.

- Men det spelar ingen roll. Förra året var vi seedade, men fick ändå möta det svåraste laget. Vi tar vad vi får, säger Ola Månsson.

Efter den tredje kvalomgången väntar ett eventuellt gruppspel för H65 Höör.

KvP-TT