Mario Lipovac och lagkamraten Inge Aas Eriksen. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNMario Lipovac och lagkamraten Inge Aas Eriksen. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Mario Lipovac och lagkamraten Inge Aas Eriksen.  Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Mario Lipovac tillsammans med sin kommande tränare Jerry Hallbäck. Foto: YSTADS IFMario Lipovac tillsammans med sin kommande tränare Jerry Hallbäck. Foto: YSTADS IF
Mario Lipovac tillsammans med sin kommande tränare Jerry Hallbäck. Foto: YSTADS IF
Super Mario väger tungt på linjen. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅNSuper Mario väger tungt på linjen. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Super Mario väger tungt på linjen. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Lipovac vill avsluta tiden i Kristianstad med en ny guldfest. Foto: TOMAS LEPRINCELipovac vill avsluta tiden i Kristianstad med en ny guldfest. Foto: TOMAS LEPRINCE
Lipovac vill avsluta tiden i Kristianstad med en ny guldfest. Foto: TOMAS LEPRINCE

Super-Marios nya plan: Guld, Ystad och bröllop

Publicerad

Tunge linjestjärnan Mario Lipovac, 26, har sin plan.

Först avsluta snyggt i IFK Kristianstad.

Sedan ladda för nya livet i Ystad.

– Och till sommaren ska jag gifta mig, säger "Super-Mario".

När Mario Lipovac lämnade Redbergslid och flyttade till Kristianstad sommaren 2016 hade han en dröm.

– Min tanke var att gå till något ännu bättre efter Kristianstad. Men jag vet vad som gäller. Levererar man inte får man inte kontrakten.

IFK-ledningen valde att inte förlänga med mittsexan.

– Det är tråkigt att lämna, jag trivs jättebra i klubben och i stan. Och allt runtomkring fungerar jättebra här i Kristianstad.

Det saknades inte anbud.

– Några danska och franska klubbar hörde av sig. Och i Tyskland fanns intresse från två lag. Men det var mitten- och bottenlag.

Mario nobbade – av flera anledningar.

– Det handlade om helheten med min tjej och framtiden. Och förhoppningsvis familj och allt möjligt. Det kändes bäst att vara kvar i Sverige.

– Visst, man går upp några tusenlappar i lön i en annan liga. Men flyttar vi utomlands sitter min tjej hemma och inte gör någonting alls. Nu har hon ett jobb som hon trivs med.

Framtiden i Ystad

När YIF kom in i bilden tvekade inte Lipovac.

– Ystad är en klubb på uppgång. De satsar och vill framåt. De ville ha mig och jag ska få en stor roll i laget. 

– Känns väldigt intressant. Jag tror det blir väldigt roligt, det kommer att bli bra, säger "Super Mario".

Innan flytten till Ystad handlar det om att "gå så långt som möjligt i Champions League och ta SM-guld med IFK igen".

– Sedan ska jag gifta mig med min tjej Tamara. Vi ska ha bröllopet till sommaren, i Karlstad. Jag bodde där innan jag flyttade till Göteborg och mina föräldrar bor där.

Ska du bli pappa också?

– Nej, inte än. Det finns en dröm om barn. Men inget som är aktuellt nu, säger Mario.

Även om han lämnar Kristianstad kommer banden att finnas kvar med IFK.

– Jag har en travhäst tillsammans med vår busschaufför, Ulf Larsson (tränare i farmarlaget) och "Kimmen" Stenbäcken (tidigare IFK-stjärna).

Expert på travtips

Super-Marios stora intresse, bredvid handbollen, är just trav. Han skriver i en blogg och bjuder på experttips i olika sammanhang.

– Det är kul. När jag håller på med hästarna kopplar jag verkligen av, det är inget som påverkar handbollen, säger linjespelaren.

Vad heter hästen?

– Det vill jag egentigen inte säga. Det är ett jävla pinsamt namn... Kronprinsessan.

Det tvååriga tränas av Timo Nurmos i Stockholm och spås en lysande framtid.

– När den är tre år kan vi starta den. Det är en mycket intressant häst från en bra kull, säger Lipovac.

Handbollen, då? Vem blir svårast i slutspelet?

– Vi torskade i Malmö och hemma hade vi också jätteproblem. Malmö har vi haft riktigt svårt mot, blir nog tuffaste laget att möta.

– Och, avslutar Mario Lipovac, om Malmö kommer tvåa kan vi möta dom först i en final. 

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag