Mario Lipovac – matchens lirare i Skånederbyt. Foto: DARKO BANDIC / AP TT NYHETSBYRÅNMario Lipovac – matchens lirare i Skånederbyt. Foto: DARKO BANDIC / AP TT NYHETSBYRÅN
Mario Lipovac – matchens lirare i Skånederbyt. Foto: DARKO BANDIC / AP TT NYHETSBYRÅN
IFK Kristianstads kommandobrygga: Tränaren Ola Lindgren och sportchefen Jesper Larsson. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅNIFK Kristianstads kommandobrygga: Tränaren Ola Lindgren och sportchefen Jesper Larsson. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
IFK Kristianstads kommandobrygga: Tränaren Ola Lindgren och sportchefen Jesper Larsson. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Super-Marios besked: "Jättetråkigt att lämna"

Publicerad

Matchens lirare och ständigt hyllad av publiken.

Det räcker inte för att få stanna i IFK Kristianstad.

– Det är jättetråkigt, säger Mario Lipovac, 26.

När IFK Kristianstad svänger och vänder derbyfajten mot Lugi är det många som sticker in näsan i den kompakta Lundamuren.

En spelare väger tyngre än alla andra.

Linjebjässen Mario Lipovac.

– Det ska mycket till för att vi ska förlora här i arenan. Vi måste göra en sämre match och motståndarna måste få in en riktig fullträff, säger mittsexan och sneglar mot jumbotronen där 28-25 lyser i eldskrift.

Återigen står IFK Kristianstad som segrare i en tät och oviss batalj. Den här gången efter en slutforcering med guldklass.

Kristianstad visar mästarklass

När Lugi har segerläge trycker hemmalaget på pedalen.

Richard Kappelin kommer in och plockar skotten, Lugis skyttar blir stressade och IFK får full utdelning framåt.

22-25 blir 28-25 trots att IFK är nere i brygga under slutfasen av Skånederbyt.

– Nu har vi vunnit 61 matcher, va? säger Mario Lipovac, väl medveten om hemmasviten byggs på i match efter match.

Är ni omöjliga att stoppa?

– Nej, vi är kanske inte omöjliga. Men vi tror väldigt mycket på det, speciellt med den här publiken, säger Super-Mario.

Hans tid i IFK Kristianstad är snart ute. Efter Champions League och SM-slutspelet lämnar han och checkar in i Ystads IF.

Kommer du att sakna IFK?

– Ja, självklart. Jag trivs jättebra i stan och det är ett jättebra lag. När jag fick beskedet bestämde jag mig för att visa att jag kan bättre.

– Jag kommer att sakna publiken. Men jag ska komma hit och vinna, ler den tunge linjespelaren.

Klart besked från Jesper Larsson

Sportchefen Jesper Larsson förklarar läget:

– Mario har gjort det jättebra sedan vi tog beslutet att inte förlänga hans kontrakt. Men innan dess gick det inte lika bra.

Ångrar ni beslutet?

– Det finns inget att ångra. Det är ett gammalt talesätt – man ska inte gråta över spilld mjölk, säger "Jeppe".

IFK:s sportchef tillägger:

– Man hade önskat att det här hade kommit lite tidigare. 

Mario säger att han kommer att sakna publiken – kommer ni att sakna honom?

– Jag förstår om publiken kommer att sakna honom. Mario är ett jättego kille. Vii har aldrig kört med hemligheter. Det är bättre att tala klarspråk, avslutar Jesper Larsson.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag