Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Succémålvakten bakom Karlskronas skrällseger

Anton Blickhammar i HK Malmö.

HK Malmö hade chans att gå upp i serieledning.

Men det satte HIF Karlskrona och Uros Tomic effektivt stopp för.

– Vi gjorde allt bra, säger matchvinnaren Tomic.

Tabelltvåan HK Malmö ledde programenligt bortamötet med HIF Karlskrona i paus med 15–12.

En seger skulle ta Malmö upp i serieledning.

Men i andra halvlek vände HIF Karlskrona till seger (27–25) – efter succémålvakten Uros Tomic blivit en mardröm för Malmös offensiva spelare.

Tomic stod i vägen för såväl skott som straffar.

– Det var en bra halvlek för hela laget, inte bara för mig. Vi spelar bra defensivt, håller oss kompakta och då blir det lättare för mig att rädda bollarna, säger Uros Tomic till C More.

Matchvinnaren var dock ödmjuk i segerstunden.

– Försvarsspelet var så bra. Vi gjorde alla saker bra för de har så bra spelare. När vi är kompakta i mitten är det så mycket enklare för mig att göra räddningar.

Den serbiske målvakten kom till HIF Karlskrona i somras och förlängde sitt kontrakt med ytterligare två år så sent som förra veckan efter en stark höst.

Nu bidrog han i högsta grad till att Karlskrona kunde hitta vinnarspåret igen och klättra till tionde plats i Handbollsligan.

– Det var en dålig match för oss i Stockholm senast, men i dag visste vi  att vi var tvungna att kämpa. Om vi kämpar hela matchen, om vi spelar bra, håller ihop kan vi komma tillbaka och vi gjorde det och vann. Det är en så skön känsla.

Missnöjt Malmö: ”Slutar göra det vi gör”

I HK Malmö var missnöjet med lagets andra halvlek påtagligt.

– Vi slutar göra det vi gör i första. De får fart på sitt anfallsspel och vi är inte med lika bra bakåt, säger Anton Blickhammar som inte hade några svar på varför det blev så.

– Jag vet inte vad jag ska svara på det. Det fallerar lite i andra halvlek.

HK Malmö är kvar på andra plats i ligan efter förlusten.

– Vi får jobba på det vi är dåliga i andra halvlek. Det är många matcher nu, men vi får köra på det vi gjort bra innan, säger Blickhammar.