Helge Freiman, till höger, var tillbaka efter skada när IFK Kristianstad körde över Guif. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNHelge Freiman, till höger, var tillbaka efter skada när IFK Kristianstad körde över Guif. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Helge Freiman, till höger, var tillbaka efter skada när IFK Kristianstad körde över Guif. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅNFoto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
 Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Stjärnorna tillbaka i Kristianstads kross

Publicerad

Trion Helge Freiman, Olafur Gudmundsson och Tim Sörensen var tillbaka.

Då stod IFK Kristianstad för en övertygande seger mot Guif – och kopplar greppet om en semifinalplats.

– Det blir tufft, men självklart tror jag på att vi åker upp och tar den matchen, säger sexmålsskytten Viktor Hallén till C More.

Det blev aldrig spännande i det tredje kvartsfinalmötet när IFK Kristianstad tog emot Guif hemma.

Mästarlaget, som överraskande föll i Eskilstuna efter förlängning innan landslagsuppehållet, kom ut bestämt, målmedvetet och la i en växel som Guif inte var nära att matcha.

– Det känns som att vi tappar matchen ganska tidigt. Jag vet inte vad det beror på just nu, men det känns lite tungt att tappa så tidigt och inte ha chans att ge dem en riktig match sen, säger Guifs Marcus Ekman till C More.

Albin Lagergren, som tvingades stå över dubbellandskampen mot Kroatien, visade vägen med sex mål innan paus när Kristianstad kopplade greppet direkt och ledde med 19–9.

I andra halvlek fortsatte IFK Kristianstad, där Helge Freiman, Olafur Gudmundsson och Tim Sörensen var tillbaka efter sina skador, dominera.

– Vi får in några spelare som varit skadade och det gör skillnad i dag. Vi får tillbaka vår bredd som vi kanske inte hade borta och en helt annan känsla i laget i dag, säger Viktor Hallén till C More.

Kan avgöra på lördag

Med kvarten kvar var ledningen fortsatt tio mål, 27–17, och Kristianstads tränare Ola Lindgren kunde rotera friskt i laget och ändå vinna bekvämt med 32–25.

– Vi spelar bra i dag, vi står bra bakåt och får kontra mot dem. 

– Skillnaden är försvarsspelet. Vi försvarar oss innanför nio meter på ett helt annat sätt (än senast) och det gör att de kanske får ta lite mer pressade avslut.

Det var IFK Kristianstads 67:e raka hemmaseger mot svenskt motstånd. Och nu kan de regerande mästarna säkra en semifinalplats vid seger i Eskilstuna på lördag.

Viktor Hallén tror att man kommer lyckas.

– Självklart, men det kommer nog bli en tuff match där. Det var mycket hårdare spel där än det var i dag. Det blir tufft men självklart tror jag på att vi åker upp och tar den matchen.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag