Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnorna tillbaka i Kristianstads kross

Helge Freiman, till höger, var tillbaka efter skada när IFK Kristianstad körde över Guif. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Trion Helge Freiman, Olafur Gudmundsson och Tim Sörensen var tillbaka.

Då stod IFK Kristianstad för en övertygande seger mot Guif – och kopplar greppet om en semifinalplats.

– Det blir tufft, men självklart tror jag på att vi åker upp och tar den matchen, säger sexmålsskytten Viktor Hallén till C More.

Det blev aldrig spännande i det tredje kvartsfinalmötet när IFK Kristianstad tog emot Guif hemma.

Mästarlaget, som överraskande föll i Eskilstuna efter förlängning innan landslagsuppehållet, kom ut bestämt, målmedvetet och la i en växel som Guif inte var nära att matcha.

– Det känns som att vi tappar matchen ganska tidigt. Jag vet inte vad det beror på just nu, men det känns lite tungt att tappa så tidigt och inte ha chans att ge dem en riktig match sen, säger Guifs Marcus Ekman till C More.

Albin Lagergren, som tvingades stå över dubbellandskampen mot Kroatien, visade vägen med sex mål innan paus när Kristianstad kopplade greppet direkt och ledde med 19–9.

I andra halvlek fortsatte IFK Kristianstad, där Helge Freiman, Olafur Gudmundsson och Tim Sörensen var tillbaka efter sina skador, dominera.

– Vi får in några spelare som varit skadade och det gör skillnad i dag. Vi får tillbaka vår bredd som vi kanske inte hade borta och en helt annan känsla i laget i dag, säger Viktor Hallén till C More.

Kan avgöra på lördag

Med kvarten kvar var ledningen fortsatt tio mål, 27–17, och Kristianstads tränare Ola Lindgren kunde rotera friskt i laget och ändå vinna bekvämt med 32–25.

– Vi spelar bra i dag, vi står bra bakåt och får kontra mot dem. 

– Skillnaden är försvarsspelet. Vi försvarar oss innanför nio meter på ett helt annat sätt (än senast) och det gör att de kanske får ta lite mer pressade avslut.

Det var IFK Kristianstads 67:e raka hemmaseger mot svenskt motstånd. Och nu kan de regerande mästarna säkra en semifinalplats vid seger i Eskilstuna på lördag.

Viktor Hallén tror att man kommer lyckas.

– Självklart, men det kommer nog bli en tuff match där. Det var mycket hårdare spel där än det var i dag. Det blir tufft men självklart tror jag på att vi åker upp och tar den matchen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!