Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnklipp för toppklubb – tack var kärlekshistoria

Amelia Lundbäck.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Hayder Al-Khafadji.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Sävehofs stjärnor väljer Skåne.

När H65 Höör gör klart med Champions League-meriterade Amelia Lundbäck, 21, är det kärleken som ligger bakom transfern.

– Vi får ett lag som blir favoriter till SM-guldet, säger Lundbäck.

På tisdagen kom beskedet att Lugi gjort klart med Julia Eriksson, niometersstjärnan som utsågs till Årets komet 2016 och vann flera SM-guld med Sävehof innan hon skrev under ett proffskontrakt med Randers 2018.

Dagen efter presenterar toppklubben H65 niometersprofilen Amelia Lundbäck, som också kommer från Sävehof. Hon har en fin säsong i kroppen – 19 matcher och 39 mål. Dessutom en ledande roll i flera av lagets CL-matcher där hon svarat för 37 mål på tio matcher.

– Amelia är en matchvinnartyp. Det märkte vi redan i förra årets slutspel. Hon är redan en väldigt bra SHE-spelare. Dessutom finns det bitar som hon kan utveckla, bland annat assistspelet och försvarsspelet, säger tränaren Ola Månsson i en presskommentar.

Pojkvännen flyttar också

Anledningen till Lundbäcks flytt till sydligare breddgrader är en kärlekshistoria.

När pojkvännen Hayder Al-khafadji (senaste säsongerna målvakt i Redbergslid) fick kontrakt med Karlskrona var valet lätt för Amelia.

Nästa adress blir årets ligavinnare. Höör ligger på överkomligt pendlingsavstånd från Karlskrona, tycker Amelia och hennes pojkvän.

– Naturligtvis kommer jag att sakna alla goa tjejer i Sävehof. Men även alla de duktiga människorna runt laget som sällan syns men som stöttat så mycket, säger den unga niometersspelaren.

Kontraktet är på två år

Lundbäck har skrivit under ett kontrakt på två år – och är taggad för att dra igång.

– Ska det bli jätteroligt att få spela för H65. Jag känner både tränaren och flera av tjejerna sedan tidigare. H65 är på många sätt raka motsatsen till Sävehof. En mycket mindre klubb med några få, riktigt hängivna personer som driver klubben. 

Tränaren Ola Månsson har planen klar för Amelia Lundbäck.

– Jag ser henne på en mittnio-position. Och som trea i försvaret, men även på vänsternio.

– Jag har följt hennes utveckling i flera år och alltid tyckt att det funnits någonting extra där. Amelia har utvecklat sin fysik och är nu mer mogen i sitt spel, men det finns mer att göra, säger Månsson.