Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnans smärtsamma besked under slutspelet

HK Malmös nyckelspelare Robert Månsson tvingas avsluta karriären. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Robert Månsson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Robert Månsson tvingas till en ny operation – och väljer att avsluta karriären.

Nu hoppas HK Malmö-stjärnan på ett drömavslut under SM-slutspelet.

– Att dagen skulle komma så tidigt och att beslutet inte skulle vara mitt eget känns oerhört tungt och orättvist, säger 27-åringen.

Mitt under det pågående SM-slutspelet kommer det tunga beskedet från Robert Månsson.

– Den här dagen är oundviklig för en elitidrottare. Förr eller senare så tar spelarkarriären slut. Men att dagen skulle komma så tidigt och att beslutet inte skulle vara mitt eget känns oerhört tungt och orättvist. I 18 år har jag lagt ner 1000 - tals timmar för att uppnå min dröm.  En dröm jag också har fått möjlighet att uppleva, men här tar drömmen slut. Den här säsongen blir min sista som handbollsspelare, säger Robert Månsson i en kommentar på HK Malmös hemsida.

Tvingas till ny operation: ”Ständig smärta”

Den förre landslagsspelaren kom tillbaka efter stora skadebekymmer tidigare under säsongen och såg ut att vara på väg mot gammal god form innan VM-uppehållet.

Men sedan februari har problemen i det tidigare skadade knäet återkommit och kroppen tillåter inte längre en fortsättning.

Efter säsongen lägger sig Månsson återigen på operationsbordet, men karriären tar slut med SM-slutspelet.

– I början av februari började knät säga ifrån igen. Jag har fortsatt hänga i och stundtals levererat den handboll jag vill under våren trots få träningar, ständig smärta och långa återhämtningsprocesser för att klara av matcherna. Nu orkar inte skallen längre och nu tillåter inte kroppen längre. Jag måste ta ett moget och långsiktigt beslut och tänka på framtiden.

Hoppas få avsluta med SM-guld

Robert Månsson hoppas dock på att få ett drömavslut med ett SM-guld. HK Malmö måste i så fall vända kvartsfinalserien mot Månssons förra klubb Sävehof där Malmö ligger under med 2–1 i bäst av fem matcher.

– Säsongen är inte slut och ska inte sluta förrän sent i maj månad. Vi ska kämpa och kriga för möjligheten att avsluta med ett SM-guld.