Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Smäll för OS-hjälte – tummen är bruten

Dalibord Doder har spelat 146 landskamper.Foto: CARL SANDIN / © BILDBYRÅN
Dalibord Doder jublar efter OS-silvret i London 2012. Dåvarande förbundskaptenen Ola Lindgren till vänster.Foto: MATTHIAS SCHRADER / AP
Henrik Knudsen.Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Vilken smäll för Ystads IF:s prestigevärvning Dalibor Doder, 40.

Playmakern har brutit tummen och är borta långt in på höstsäsongen.

– Det är ett stort avbräck för oss och även jobbigt för ”Dado”, säger Marcus Lindgren, sportsligt ansvarig i YIF.

Övergången från GWD Minden i Bundesliga presenterades redans i mars. Sedan den dagen har YIF:s fans haft stora förhoppningar på Dalibor Doders comeback i svensk handboll.

Ystadborna får fortsätta vänta.

För det dröjer länge innan ex-landslagsmannen med 146 a-kamper, som kryddade tiden i blågult med OS-silver 2012, är klar för spel i handbollsligan.

Doder skadade tummen i en träningsmatch mot GOG i danska Sönderborg. Röntgen gav klart besked: frakturen måste operaras och sedan väntar lång rehab.

I bästa fall, om läkningen går rekordsnabbt, är mittnian spelklar om åtta-tio veckor. Då har YIF redan avverkat många matcher i ligan.

– Jobbigt för ”Dado” som verkligen kommit in i gruppen och verkade heltänd inför uppgiften, säger Marcus Lindgren i en presskommentar.

Hittade nödlösning – i Ystad

Ystad IF har hittat ersättaren – på andra sidan korridoren.

Henrik Knudsen, 37, drar på sig skorna igen.

Rutinerade IFK Ystad-spelaren hade bestämt sig för att sluta men gjorde en helomvändning när ”Mackan” Lindgren ringde i ett pressat läge.

Knudsen lockades av att få spela med Kim Andersson och bestämde sig för att ge handbollen ett halvår till.

– Jag har varit professionell handbollsspelare i 15 år, vilket innebär nya utmaningar, en extrem vilja till att alltid vilja göra sitt bästa. Detta är ett jobb för mig, och när man får chansen att få avsluta sin karriär igen med spelare som Kim Andersson finns det inte så mycket att fundera över, säger Knudsen i en presskommentar.