Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Släpper kaptenen till rivalen – omgående

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

IFK Ystad släpper sin lagkapten Fredrik Petersen till konkurrenten Kristianstad – mitt under pågående handbollssäsong. 

Sedan tidigare var det klart att Petersen skulle ansluta till Kristianstad efter säsongen, men IFK Ystad har nu ändrat sig och kan tänka sig att låta vänstersexan byta klubb redan nu.

– Jag har tidigare sagt att de inte skulle bli aktuellt med övergång förrän efter säsongen, men nu har affären kommit i ett nytt läge. Vi har fått tag på en ny kvalificerad vänstersexa som är spelklar direkt, säger IFK Ystads styrelseledamot Anders Hassel till Ystads Allehanda.

Senare under måndagen väntas IFK Ystad offentliggöra vem som blir Petersens ersättare, skriver tidningen.

Kristianstad i behov av spelare

Petersen har gjort 68 mål den här säsongen. Han ligger tvåa i Ystads interna skytteliga.  Tidigare har det ryktats om att 36 åringen skulle lägga karriären på hyllan. Nu fortsätter han karriären och ska hjälpa sin nya klubb redan vid första träningen den 13 januari 2020. 

– Vi har haft lite tunn besättning på niometer efter att Emil Hansson och Marc Canellas lämnade oss. När sedan skadorna på Helge och Zoran tillkom så blev det tufft för de andra, säger sportchefen Jesper Larsson till IFK Kristianstad.  

Båda föreningarna har nu kommit överens om att inte följa det avtal som skrevs på i november. Där stod det att Fredrik Petersens övergång till Kristianstad skulle ske sommaren 2020. Avtalet gäller i två säsonger. Kristianstad är positiva till det hela och tackar Ystad för gott samarbete. 

– Nu kommer Fredrik in direkt i en tuff träningsperiod och har goda möjligheter att båda lära känna killarna och spelet innan vårsäsongen drar i gång, säger Jesper Larsson.