Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Sanslöst derbydrama – H65 klarade krisen

Publicerad

Vilket derbydrama.

Lugi pressar mästarlaget H65 Höör hela vägen – i en sanslös rysare.

– Vi spelade som en påse nötter i första halvlek, men kunde vinna ändå. Det var ett styrkebesked, säger H65:s guldtränare Ola Månsson till Skånesport.

H65 mot Lugi utvecklades till en gastkramande repris av SM-semifinalerna.

Då, i våras, hade Lundalaget greppet om finalplatsen men föll ihop när man skulle knyta ihop säcken.

Nu, i ligapremiären i SHE, hade Lugi en ny chans när man tog kommandot och styrde i Höörs hemmahall.

Historien upprepade sig.

Trots en drömstart – 15 mål första halvlek - kunde Lundalaget inte fullfölja när man hade 

Förklaring: Istället för att fortsätta ta plats framåt började man fega.

Då kom vändningen

– Vi känner mycket väl till H65:s styrkor, men på planen väljer vi inte att sätta stopp för dem och det gör mig mer ledsen än besviken, säger Lugitränaren Dragan Brljevic till Sydsvenskan. 

Efter 13-15 i paus kom vändingen i andra halvlek.

Ola Månsson plockade fram hårtorken och blåste sitt lag. Alla, precis alla i handbollshallen, fick höra vad H65-tränaren tyckte och tänkte.

När Marie Wall satte 18-17 och 19-18 var hemmalaget tillbaka och kopplade ett litet minigrepp om derbyfajten.

Men Lugi studsade tillbaka. Först till 20-20 och därefter till 25-25.

Lugis fick poängchans

Avslutningen utvecklades till en rysare.

När hemmalaget hade 27-26 och möjlighet att punktera föreställningen satte Emma Lindqvist bollen – i stolpen.

Lugi fick kvitteringsläget i slutsekunderna genom Sara Olofsson.

Men Jannike Wiberg gjorde en jätteräddning.

– Jag trodde Sara skulle gå på genombrott, men när hon sköt såg jag till att hålla koll på första stolpen. Det var som i Paris – jag skulle bara ta bolljäveln, säger Winberg till Skånesport.

Marie Wall är helt slut när hon sätter ord på premiärsegern:

– Hade vi tappat poäng i den här matchen hade vi lika gärna kunnat bädda ner oss. Segern var väldigt skön, man har ju verkligen laddat för just det här. Skönt att det är över och att säsongen är igång.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag