Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rött kort för HK Malmös storskytt i seriefinalen

Hampus Olsson på läktaren efter sitt röda kort.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Gustav Skagerling träffades i huvudet vid en straff.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

HK Malmö hade chansen att säkra seriesegern i praktiken – men åkte i stället på en förkrossande förlust av jagande Alingsås. 

Samtidigt fick storskytten Hampus Olsson rött kort efter att träffat Gustav Skagerling i huvudet vid en straff. 

– Det är en dålig straff och det är jättesynd att han träffar i huvudet men jag tycker inte att han står stilla, säger Malmötränaren Stian Tönnesen i C More.  

HK Malmö hade fem raka segrar i bagaget när det vankades seriefinal mot tabelltvåan Alingsås på måndagskvällen. I potten låg också en chans för HK Malmö att säkra seriesegern i alla fall i praktiken inför slutomgångarna. 

Men Alingsås ville annorlunda. 

– Vi är väldigt sugna i dag. Med tanke på senaste matcher har det varit lite frustration i laget och det kom ut i dag, säger Alingsåsmålvakten Niklas Kraft. 

Niklas Kraft kom in mellan stolparna efter att Malmös Hampus Olsson träffat Gustav Skagerling i huvudet vid ett straffkast och han tvingades byta. Samtidigt fick Hampus rött kort, vilket blev omdiskuterat. 

– Jag vet inte, står man helt stilla och skjuter i huvudet så är det solklart rött. Det är en dålig straff och det är jättesynd att han träffar i huvudet men jag tycker inte att han står stilla, säger Malmötränaren Stian Tönnesen i C More.  

Malmö tappade därmed en storskytt i seriefinalen men för Alingsås del kom Niklas Kraft in och storspelade. 

– Jag är van vid att han får bollar i huvudet. De har hänt tidigare och det är bara att kliva in och göra sitt bästa. Efter en, två räddningar direkt börjar pulsen stiga, säger Kraft som slutade på en räddningsprocent på 58.

”Aldrig roligt förlora med tio bollar”

HK Malmö var aldrig nära att utmana om segern. 

Segersiffrorna skrevs till hela 29-19 för Alingsås som med två omgångar kvar bara har en enda poäng upp till ledande Malmö. 

– Det är aldrig roligt att förlora med tio mål men samtidigt har killarna gjort det jättebra hela säsongen och vi har det i egna händer, avslutar Stian Tönnesen i C More.    

HK Malmö har kvar att möta Hallby på hemmaplan och Sävehof borta. 

Alingsås ställs mot IFK Ystad hemma och Lugi borta.