Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rekordknepigt: ”Kan inte skylla på någon”

HK Malmös Anton Blickhammar och Daniel Ekman.Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Åtta av nio matcher – på bortaplan.

HK Malmös spelschema i handbollsligan är rekordknepigt.

– Klubben kan inte skylla på någon, säger tidigare tävlingschefen Ralf Lundberg.

När HK Malmö, efter mycket besvär och raffel in i kaklet, vinner borta mot Hallby (29-30) tar man fjärde raka segern.

Alla matcher har spelats på bortagolv. Nu väntar fyra nya bortaresor – det är bara hemmamatchen mot Varberg i mitten av november som bryter mönstret.

Hur det möjligt?

– Merparten av matcherna har Malmö med all säkerhet skiftat i samförstånd med motståndarna. Det blir ofta så när man ska sy ihop ett schema som ska passa in med klubbens internationella matcher.

– Svenska handbollsförbundet går aldrig in och gör sådana här ändringar om klubbarna inte är överens, förklarar Lundberg.

För Malmös delar handlar det att anpassa schemat till EHF-cupen där man skaffat slagläge efter hemmasegern mot isländska Selfoss.

– Dessutom ska man ta hänsyn till Kristianstads och Alingsås Europaspel, infogar Ralf Lundberg.

HK Malmös kapten pustar ut

Å andra sidan trivs HK Malmö alldeles utmärkt på bortaplan. Av lagets fem segrar den här hösten har man tagit fyra på bortaplan.

Bortasviten lyfter HKM mot toppen. Just nu skuggar man Alingsås i den rekordjämna tabellen där det skiljer blott två poäng mellan tvåan Malmö och åttan IFK Ystad. 

– Det är skönt att vinna eftersom vi har åtta av nio på bortaplan. I dag var det tufft men riktigt skönt att reda ut det, säger kaptenen Fredrik Lindahl och pustar ut efter dramatiken mot nykomlingen som fick ett kvitteringsläge när det återstod fem sekunder.

Då, när Malmös seger hängde på en ytterst skör tråd, visade målvakten Anton Hellberg klass och stängde när Olle Ek slet sig fri.