Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Räddningsuppdraget lyckades: ”Känns så bra”

Sebastian Seifert, HIF Karlskronas tränare.Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Sebastian Seifert tog över som tränare i HIF Karlskrona för att hålla laget kvar i högsta serien.

Räddningsuppdraget lyckades – men succétränaren lämnar.

– Det känns så bra att vi lyckades, säger Sebastian Seifert.

För tredje året i rad räddar HIF Karlskrona sig kvar i Handbollsligan via kval.

Men först efter stor dramatik i den femte och helt avgörande kvalmatchen mot Varberg som HIF Karlskrona till slut vann med 35–29.

– Det känns så bra att vi lyckades. För hela klubben, för stan och inte minst för Örjan (Nilsson, HIF:s ordförande). Trots att jag bara varit här i tre månader har jag träffat så många härliga människor och fått så många minnen, säger en tagen Sebastian Seifert till Blekingesport.

Seifert slutar: ”Håller inte”

Nu blickar klubben framåt. Mot att lyckas etablera sig i högsta serien, men utan tränaren som kom in de sista 15 matcherna (inklusive kvalet) och höll dem kvar.

– Jag har vridit och vänt på det och vi har pratat i familjen. Mina barn är för små för att jag ska kunna veckopendla och det håller inte att ligga och köra fram och tillbaka flera dagar i veckan. Jag har kört 1 700 mil under den här tiden, säger Seifert.