Per Gessle-prylar auktioneras ut för att rädda Drott. Foto: ROBERT BOMAN / BILDBYRÅNPer Gessle-prylar auktioneras ut för att rädda Drott. Foto: ROBERT BOMAN / BILDBYRÅN
Per Gessle-prylar auktioneras ut för att rädda Drott. Foto: ROBERT BOMAN / BILDBYRÅN
Per Gessle-prylar auktioneras ut för att rädda Drott. Foto: CHRISTIAN ORNBERGPer Gessle-prylar auktioneras ut för att rädda Drott. Foto: CHRISTIAN ORNBERG
Per Gessle-prylar auktioneras ut för att rädda Drott. Foto: CHRISTIAN ORNBERG

Per Gessle hoppas rädda konkurshotade klubben

Publicerad

Anrika handbollsklubben Drott är i ekonomisk kris och kämpar för sin överlevnad.

Enligt uppgifter till Kvällsposten gör nu Gyllene Tider-ikonen Per Gessle vad han kan för att rädda klubben.

– Vi är i brygga. Men vi ger inte upp, säger Claes Andersson, eldsjäl och tränare i Drott.

Per Gessle har länge varit en trogen Drott-supporter. I klubbens 75-års-bok skrev han bland annat; ”Det är otroligt coolt att Drott finns hos oss här i lilla Halmstad”.

Nu hjälper han sin krisande favoritklubb genom att skänka tillhörigheter som ska fungera som priser i ett lotteri. Sakerna ska i sin tur inbringa pengar och hjälpa klubben som länge haft bekymmer ur konkurs.

 

LÄS MER: Drott begärt i konkurs 

 

Drotts Roger Wohlin tacksam för hjälpen. Skatteverket har tidigare begärt klubben i konkurs, men tack vare Gessle finns nu nytt hopp.

– Det är med stor ödmjukhet och stolthet som vi berättar att Halmstadssonen Per Gessle har bestämt sig för att engagera sig i Drotts överlevnad.

– Per har skänkt Per Gessle-prylar som vi nu får fundera på hur vi skall förvalta på bästa sätt, berättar Roger Wohlin.

"När nöden är som störst"

Hotellnätter, signerade böcker, skivor och låttexter är några av de prylar som ska auktioneras ut.

– Att Per Gessle vill hjälpa oss när nöden är som störst tyder på ett hjärta för klubben, vilket känns suveränt bra.

För att det ska finnas en möjlighet för Halmstadsklubben att överleva krävs en ekonomisk plan från den nya styrelsen – en styrelse som valdes härom veckan.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag