Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pengar till Lugi när Tomas Axnér putsar fönster

Lugis tränare Tomas Axnér.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Arkivbild.

Personlig tränare på gymmet, joggingkompis – eller få fönstren putsade av den blivande förbundskaptenen Tomas Axnér.

Det är handbollsklubbens Lugis sätt att dra in pengar under coronakrisen.

För att mildra fallet efter det inställda slutspelet i handboll så lanserades Lugi-stödet i början av april. När pengarna nu räknas ihop så landar man på närmare 100 000 kronor.

– Det var mycket mer än vad vi trodde. Jag är jättetacksam och imponerad av all den hjälp vi fått, säger Lugis klubbchef Patrik Bengtsson till Sydsvenskan.

Upplägget handlade om att skänka en valfri summa och sedan få en andel för varje 50-lapp; för varje andel finns sedan möjlighet att få utdelning från den så kallade Tacksamhetsfonden.

– Våra partners och klubben skänker priser plus att vi erbjuder tjänster från spelare och ledare. Det är alltifrån att Kalle Wallinius ställer upp med fria PT-timmar, till att Albin Carlsson springer med dig i Stadsparken eller att Tomas Axnér putsar dina fönster, berättar Bengtsson.

Lugis mångårige tränare, som ska bli förbundskapten för damlandslaget, är i det närmaste besatt av att putsa fönster.

– Låt oss kalla det för ett särintresse som få känner till. För att hålla fokus och hitta sitt lugn inför match så putsar han ofta fönster, så han är lite av specialist på det där, säger Bengtsson.