Bröderna Sivertsson firar guldet med Kolding 2002 tillsammans med barnen Sally och Jesper. Foto: LENNART REHNMANBröderna Sivertsson firar guldet med Kolding 2002 tillsammans med barnen Sally och Jesper. Foto: LENNART REHNMAN
Bröderna Sivertsson firar guldet med Kolding 2002 tillsammans med barnen Sally och Jesper. Foto: LENNART REHNMAN
Ulf "Tubbi" Sivertsson. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNUlf "Tubbi" Sivertsson. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Ulf "Tubbi" Sivertsson. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Thomas Sivertsson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNThomas Sivertsson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Thomas Sivertsson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

OV:s nya räddningsplan: Sivertsson & Sivertsson

Publicerad

OV Helsingborg förstärker på tränarsidan.

Ulf Sivertsson får hjälp – av Thomas Sivertsson

– Extra kul att få stötta min bror, säger OV:s nye tränare.

Liganykomlingen plockar in ett bollplank för att rädda kontraktet i högsta ligan.

Huvudcoachen Ulf Sivertsson, 55, får hjälp av sin lillebror Thomas, 52.

OV gör förändringen för att stärka upp tränarstaben när handbollsligan går in i ett viktigt skede efter EM-uppehållet.

När nästjumbon, en poäng före HIF Karlskrona under strecket, gör förändringen blickar man på bröderna Sivertssons succé i Danmark när man tillsammans styrde Kolding till guld 2002.

– Vi ser oerhört positivt på att få in Thomas i gruppen en gång i veckan. Hans rutin och erfarenhet, främst i försvarsspelet, kommer vi att ha stor nytta av, säger Dennis Pettersson i OV:s sportgrupp i ett pressmeddelande.

Mänger med rutin

Thomas Sivertsson har rutin efter 208 landskamper med "Bengan Boys" och inte minst på tränarsidan i Wisla Plock och Kolding och som förbundskapten för svenska damlandslaget och assisterande förbundskapten till portugisiska herrlandslaget.

– Jag hoppas kunna vara ett extra bollplank till både "Tubbi" och spelarna och stötta upp med detaljer i alla spelets faser, säger Thomas.

– Det ska bli spännande att möta herrspelare igen och extra kul att få stötta min bror.

Parallellt med jobbet i OV kommer Thomas Sivertsson att fortsätta sin huvudsyssla som damlagstränare i HK Drott.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag