Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

OV tog blytung seger i viktiga bottenmötet

Emil Hansson lämnade Eskilstuna Guif efter förra säsongen.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Oskar Joelsson.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Två poäng på tio matcher.

Då tog OV Helsingborg en blytung seger mot bottenkonkurrenten Eskilstuna Guif.

– Enkla kontringar, utspel till kanten, lite av varje helt enkelt. Det var roligt att spela i dag, säger Emil Hansson till Helsingborgs Dagblad.

Sebastian Hansson gjorde 0-1 efter 43 sekunder. Därefter släppte OV Helsingborg aldrig greppet i den viktiga matchen i botten av Handbollsligan.

Bortalaget gjorde fyra raka mål innan Rickard Åkerman spräckte OV:s nolla. 

– Det var stabilt och vi har den här potentialen i laget. Därför har det varit frustrerat när vi inte har fått ut det. Handboll är en attitydsport och det går alltid att kriga. Det gjorde vi i dag, säger Emil Hansson till Helsingborgs Dagblad.

Vann med åtta mål

Även om Eskilstuna Guif vid enstaka tillfällen bara var ett mål i från var segern, enligt Helsingborgs Dagblad, aldrig hotad. Därmed studsade OV tillbaka efter förkrossande 23-38 mot Alingsås i förra omgången.

David Florander blev sjumålsskytt, precis som Emil Hansson. Och som mest ledde bortalaget med åtta mål – det som också blev differensen mellan lagen efter 60 spelade minuter.

– Enkla kontringar, utspel till kanten, lite av varje helt enkelt. Det var roligt att spela i dag, konstaterar Emil Hansson, som inför säsongen lämnade just Eskilstuna Guif för OV Helsingborg.

Matchen slutade 24-32.