Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Obesegrade i ligan – värvar landslagsmålvakt

Irma Schjött är klar för H65 Höör.Foto: Christoffer Borg Mattisson

Serieledande H65 Höör förstärker truppen med den landslagsmeriterade målvakten Irma Schjött från Västerås Irsta.

– Det är klart att det lockar med en klubb som satsar på spel ute i Europa, säger Schjött.

H65 Höör har radat upp 16 segrar på lika många matcher i damernas högstaliga, SHE.

Nu förstärker serieledarna ytterligare till nästa säsong.

20-åriga målvakten Irma Schjött har skrivit på för två säsonger och hämtas från tabellfyran Västerås Irsta.

– H65 erbjuder en bra miljö att utvecklas i och det är klart att det lockar med en klubb som satsar på spel ute i Europa, säger Irma Schjött i ett pressmeddelande.

Irma Schjött har gjort 15 U- och fyra A-landskamper. Hon var med på landslagets Sydkoreaturné där hon bland annat spelade med H65-spelarna Evelina Källhage, Sofia Hvenfelt och Mikaela Mässing. Hon är inne på sin tredje säsong i SHE.

– Jag ville ha en ny utmaning. När Ola Månsson, som jag också känner från U-landslagssammanhang, tog kontakt med mig så blev det intressant direkt. H65 har en miljö jag tycker om, familjärt och professionellt. De erbjuder en bra miljö att utvecklas i. Dessutom är klart att det lockar med en klubb som satsar på spel ute i Europa.

Tre målvakter på kontrakt

Flytten till Höör sker i sommar och då får Irma Schjött konkurrera med Gry Bergdahl och eventuellt också Jannike Wiberg som inte har bestämt sig än om hon ska fortsätta satsa en säsong till.

– I Irma får vi en målvakt som redan är etablerad i SHE - och som säkert kommer att kunna utvecklas mycket, säger H65:s tränare Ola Månsson.