Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nykomling förlänger med lagkaptenen

OV Helsingborg får behålla sin lagkapten Oskar Hansson i Handbollsligan nästa säsong. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Nykomlingen OV Helsingborg får behålla sin lagkapten Oskar Hansson.

26-åringen har skrivit på för ytterligare ett år i klubben. 

– Oskar är en av de mest erfarna spelarna vi har i truppen, säger sportchefen Filip Karlsson i ett pressmeddelande.

OV Helsingborg vann allsvenskan i handboll förra säsongen och tog därför klivet upp till Handbollsligan igen. 

Med sig upp till finrummet tar klubben sin lagkapten från de senaste fyra åren, Oskar Hansson.

26-åringen har förlängt sitt avtal med klubben med ytterligare ett år. 

– Direkt när vi tog steget upp i Handbollsligan så kände jag att fortfarande skulle vara högintressant att fortsätta spela för OV Helsingborg. Mitt mål sedan jag kom till Helsingborg har hela tiden varit att hjälpa klubben att etablera sig i högsta ligan och nu vill jag vara med på nästa etapp av den här resan, säger Oskar Hansson i ett pressmeddelande på OV Helsingborgs hemsida. 

”God mix av unga och erfarna”

Helsingborg spelade i Handbollsligan så sent som säsongen 2017/18. Men det blev en mindre trevlig historia för skåningarna, som slutade sist med fem vinster på hela säsongen.

Oskar Hansson tror att klubbens nya trupp är kapabel att bjuda på bättre underhållning när den grönvita klubben nu gör comeback till högsta ligan. 

– Truppen har börjat forma sig ordentligt och det ser onekligen spännande ut. Vi har en god mix av unga och erfarna spelare vilket jag tror blir viktigt både på lång och kort sikt. Får vi vara hela och friska i truppen så har det här alla förutsättningar att bli en riktigt rolig säsong, säger han.

Sportchefen Filip Karlsson gläds åt sin kontraktsförlängning: 

– Oskar är en av de mest erfarna spelarna vi har i truppen. Förra gången vi var uppe i Handbollsligan spolierades stora delar av Oskars säsong av skador och vi hoppas nu att Oskar kan vara med hela vägen och bidra med sin erfarenhet och sin spetskunskap både på och utanför planen, säger han.