Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tråkig debut för IFK:s nyförvärv

Landslagsmeriterade Helge Freiman debuterade för IFK Kristianstad i förlustmatchen mot Flensburg… Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
… likaså Richard Kappelin, här i Alingsåströjan.Foto: DANIEL STILLER / © BILDBYRÅN

5–15 i halvtid till de tyska gästerna. 

Då åkte Ola Lindgrens hårtork modell större fram. 

– Vi fick oss en rejäl avhyvling, säger IFK:s debuterande målvakt Richard Kappelin.

IFK:s nyförvärv från spanska La Rioja stod en hel del kvalificerade räddningar under den första halvleken. Trots storspelet underpresterade hans lagkamrater å det grövsta när Flensburg först ledde med 5–1 efter cirka en kvart och till slut med 15–5 i halvtid. 

– Det saknades både power och intensitet i vårt spel. Vi var lite för snälla helt enkelt. Ola (Lindgren) gav oss en rejäl avhyvling i halvtid. Då ryckte vi upp oss lite, säger Richard Kappelin efter förlusten med 21–26 mot det tyska storlaget. 

"Sveriges bästa klubb"

Efter att han lämnat Alingsås 2010 har det blivit spel i sex olika klubbar för Richard Kappelin, bland annat i Spanien, Frankrike och Qatar. När han tillsammans med sambon bestämde sig för att flytta tillbaka till Sverige var valet väldigt enkelt. 

– IFK var tidigt intresserade av att värva mig. Det är Sveriges bästa klubb – då blev valet också naturligt. Jag har på kort tid kommit bra in i gruppen, allt är över förväntan… Ja, utom vädret kanske (skratt).

Suget är tillbaka

Nyförvärv nummer två, Helge Freiman, var även han kritisk mot IFK:s insats, särskilt under den första halvleken. Han medgav att det fortfarande är tidigt på säsongen, men att de åskådare som tog sig till Kristianstad Arena förtjänade att se ett bättre spel.

– Så som vi spelade i första vill nog ingen göra överhuvudtaget. Det är inte okej, säger Freiman och skrattar uppgivet. 

Freiman, senast i tyska Minden, lämnade Guif för spel i Bundesliga efter förra säsongen. Tanken var inte att det bara skulle bli ett år som utlandsproffs, men valet att komma till IFK hade sina förklaringar. 

– Sett som organisation och förening skiljer sig inte IFK Kristianstad mycket från europeiska klubbar. Helheten här är fantastisk, det är få lag som kan mäta sig med den.

– Jag har ju spelat här som motståndare, det var lika jävla häftigt varje gång. Nu har jag och vi de här supportrarna i ryggen – det var längesen jag var så här sugen på att spela handboll, säger Helge Freiman.