Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya beskedet efter Gottfridssons skada

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Jim Gottfridsson blev MVP när Sverige tog silver i EM förra året.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Jim Gottfridsson kan ha spelat färdigt i VM efter skadan mot Ungern.

Till mellanrundan skrivs nu Fredric Pettersson in som ersättare för "Gotte" – som inte ger upp hoppet helt.

– Jag kommer tro in i det sista på ett mirakel, men det är klart att det inte ser jätteljust ut just nu, säger Jim Gottfridsson.

Sveriges seger i VM mot Ungern blev dyrköpt.

Med en kvart kvar i den sista VM-gruppspelsmatchen i Köpenhamn skadade sig spelmotorn Jim Gottfridsson, en av landslagets allra största nyckelspelare.

Gottfridsson blev liggandes på golvet och vred sig i plågor innan han kunde ledas av banan hårt bandagerad runt sin högra vad när Sverige precis hade gjort 27–24.

– Han har varit vår fältherre under min tid som förbundskapten och styrt vårt anfallsspel på ett fantastiskt sätt. Det betyder att vi tappar en världsspelare, sa förbundskapten Kristjan Andrésson efter matchen.

– Min känsla är att det är väldigt tråkigt, speciellt med tanke på hur ont han har.

Efter matchen gav landslagsläkaren Ola Svejme ett första besked om Jim Gottfridssons skada.

– Första undersökningen tyder på en muskulär skada i vaden, sa landslagsläkaren Ola Svejme.

– Är det en bristning är det en större skada än om det är en sträckning. Vi får invänta svaret i morgon.

Beskedet om Gottfridsson efter röntgen

Under fredagen anlände landslaget till Herning för mellanrundan där Sverige inleder mot Tunisien på lördag kväll. Jim Gottfridsson var med på bussen efter att tidigare under dagen gått igenom en magnetundersökning.

Nu har beskedet från den kommit.

Det handlar om en liten vadbristning meddelar Gottfridsson på den svenska pressträffen i Herning under fredagen.

– Det är en liten muskelbristning, sedan vet jag inte vad "liten" betyder och var förhoppningarna kan lägga sig, men jag kommer tro in i det sista på ett mirakel, men det är klart att det inte ser jätteljust ut just nu, säger Jim Gottfridsson.

För landslaget och den svenske spelmotorn är det en tung smäll att Gottfridsson missar i alla fall mellanrundan.

– Precis då i kulisserna var jag extremt ledsen. Sen var det skönt att laget gick och vann ändå. Men jag hade verkligen sett fram emot att spela här i "Boxen" i Herning inför så mycket folk. Jag tycker vi har ett fantastiskt bra lag. Det bästa på väldigt länge och att inte kunna vara med och bidra i det känns väldigt snopet.

”Kändes som en kniv som gick in i vaden”

Jim Gottfridsson berättar att det kändes som en kniv i benet när han skadade sig.

– Jag skulle ta sats och springa på en retur ifall "Zacke" skulle missa och precis när jag skulle stampa av small det bara bakom mig precis som att det var en kniv som gick in i vaden eller baksidan och det gjorde fantastiskt ont.

Mittnian säger att han har haft lite känningar i baksidan och haft en dialog med det landslagets medicinska team, men inte känt sig tveksam att spela.

Han vill inte heller skylla på det täta spelschemat i gruppspelet där Sverige mellan vissa matcher haft mindre än 24 timmars vila, men tycker det vore bra med mer vila mellan matcherna i framtida mästerskap.

– Nu sitter jag skadad och tycker inte det är bra, men det är spelets regler för alla. Sen tror jag att varenda människa här hade tyckt att man skulle utöka det med ett par dagar. Kanske måste man hitta någon plan för att det ska vara 48 timmar eller 36 timmar mellan, men det är inte jag som bestämmer det.

Optimistisk om Sveriges chanser

Gottfridsson är trots sin skada optimistisk om Sveriges fortsatta chanser i VM inför mellanrundan.

– Men den fantastiska bredden vi har och med det utgångsläget vi skaffat oss tror jag det kommer gå fantastiskt bra ändå.

Enligt TT skrivs Jim Gottfridsson nu ut ur den svenska VM-truppen inför mellanrundan i Herning där han ersätts av mittsexan Fredric Pettersson. Gottfridsson kommer dock vara kvar med laget på Jylland för att rehabilitera sin vad. I bästa fall kan han bli spelklar om Sverige når semifinal som spelas nästa fredag.

Landslagets läkare Ola Svejme säger till TT att han också har hoppet kvar, även om det är litet, att Gottfridsson ska kunna spela igen i VM.

– Vidare spel är väldigt ovisst, men vi tror att det finns en liten chans.