Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norska stjärnan flyttar till Sverige

Espen Christensen med norska landslaget.Foto: BILDBYRÅN NORWAY
Espen Christensen, här i Lugi 2015.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Richard Kappelin avslutar karriären efter säsongen.

Nu tar IFK Kristianstad in norske landslagsmålvakten Espen Christensen som ersättare.

– Espen är en rutinerad matchvinnare som gång på gång visat vad han är kapabel till. Det är inte första gången vi försökt få hit honom men nu lyckades vi och det är väldigt glada för, säger sportchefen Jesper Larsson i ett pressmeddelande.

IFK Kristianstads båda målvakter, Leo Larsson och Richard Kappelin, har kontrakt som löper ut efter den nuvarande säsongen.

Nyligen berättade Kappelin att det inte blir någon fortsättning, inte i Kristianstad och inte heller någon annanstans. Karriären avslutas.

Vad som händer för Leo Larsson är fortfarande oklart men IFK Kristianstad har börjat säkra upp inför den kommande säsongen.

IFK Kristianstad värvar Espen Christensen

Espen Christensen har vunnit dubbla VM-silver med Norge och varit utlandsproffs i danska GOG och tyska GWD Minden. Från och med juli 2020 tillhör han IFK Kristianstad.

34-åringen har skrivit på ett treårskontrakt.

– Jag känner till klubben väl och passar bra in i min situation. Jag känner att fortfarande har några bra år kvar i kroppen och är inte sugen på trappa ned, jag vill mer. De stora och viktiga matcherna är något som triggar mig. Givetvis är det även publiken och professionalismen som finns i klubben lockar mig, säger Christensen i ett pressmeddelande.

Det här blir inte första vändan i Sverige för Christensen. Han har tidigare spelat för IFK Ystad, H43 och Lugi.