Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nattade barnen - och tog kokain i garaget

Tre nyheter att ha koll på.
En ”tungt meriterad handbollsspelare” åkte fast för kokain i mars. Nu träder landslagsprofilen Dan Beutler, 41, fram. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Det var i början av maj som TV4 avslöjade en dopinghistoria som skakade om handbolls-Sverige. Foto: LENNART MÅNSSON / © BILDBYRÅN

En ”tungt meriterad handbollsspelare” åkte fast för kokain i mars.

Nu träder landslagsprofilen Dan Beutler, 41, fram.

Och berättar om sitt stora mörker.

– Jag tog det ute i garaget när jag skulle gå ut med hunden efter att barnen hade nattats, säger han till Aftonbladet. 

Det var i början av maj som TV4 avslöjade en dopinghistoria som skakade om handbolls-Sverige.

En kraftigt landslagsmeriterad spelare hade enligt kanalen åkt fast för doping i samband med en kontroll i mars, något som även bekräftades av Svenska handbollförbundet.

Enligt TV4 hade spår av kokain funnits i spelarens a-prov.

När SportExpressen nådde handbollsprofilen uttryckte han sig djupt ångerfullt.

– Detta är inget jag kan kommentera i dagsläget, för jag är under utredning. Allt är under utredning med dopingkommissionen. Jag står för det jag har gjort men det är inget jag kan kommentera nu, säger han.

Är det något du ångrar?

– Ja, det gör jag. Definitivt. Djupt.

Dan Beutler: ”Var på väg rakt ner i helvetet”

Nu träder den kände handbollsspelaren fram med namn.

I en intervju med Aftonbladet berättar målvakten Dan Beutler, med 71 A-landskamper på meritlistan, om en mörk period av sitt liv.

Han hade precis spelat kvartsfinal med sitt Malmö, borta mot Sävehof i slutet av mars, då han kallades in till dopingkontrollen.

– I samma stund som jag klev in i det där rummet kände jag en otrolig lättnad, en befrielse. Jag bestämde mig där och då för att berätta allting för min hustru Nina, oavsett om testet var positivt eller inte, säger Beutler till tidningen.

Den 41-årige målvakten berättar i intervjun att han drabbades av flera panikattacker innan han berättade sin mörka hemlighet för hustrun.

I flera månader hade han tagit kokain utan att familjen kände till något. Efter att barnen hade nattats gick han ut på en promenad med hunden, men först stannade han till i garaget för att ta kokain.

Han berättar vidare att han diagnostiserades med adhd i våras, vilket resulterat i att han aldrig har ”fungerat kvällstid”. Han inser nu att drogen blev som en självmedicinering. 

– När jag ser tillbaka nu skräms jag över hur snabbt det kan gå utför. Jag var på väg rakt ner i helvetet, tror jag. Jag är väldigt övertygad om att det hade slutat väldigt illa och tragiskt för mig, säger Beutler.

Får inte träna sin dotters handbollslag

Innan kokainet kom in i målvaktens liv dövade han sin ångest med alkohol. Efter en fest beskriver Beutler det själv som att han ”blev aggressiv” mot sin fru. inte fysiskt, utan verbalt, och hustrun filmade honom under utbrottet.

Efter att ha sett videon insåg Beutler att det inte var hållbart att dricka mer. På frågan varför Nina ändå har stannat kvar vid sin makes sida svarar hon:

– En jättebra fråga. Men kärleken har varit stark hela tiden. Hoppet är det sista som överger en och någonstans kompletterar vi varandra. Men visst, jag har tagit slut och varit sjuk i perioder, säger hon.

Precis innan skandalen uppdagades hade Dan Beutler skrivit på ett kontrakt med danska GOG, men kontraktet revs snabbt efter att dopingproven visat ett positivt resultat.

Beutler har varit avstängd i väntan på dom och nu står det klart att han stängs av från all handboll till juni 2020. En avstängning som inte bara innefattar hans eget utövande, han får heller inte träna sin dotters handbollslag, berättar han för Aftonbladet.

Ladda ner Kvällspostens app.