Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mattias Andersson gjorde oväntad comeback i Kiel

Mattias Andersson har en lång karriär i Bundesliga och landslaget bakom sig.Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Mattias Andersson har en lång karriär i Bundesliga och landslaget bakom sig. På bilden bär han storklubben Flensburgs målvaktströja.Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Det är aldrig försent för en comeback.

Fråga bara Ystads IF:s målvaktstränare Mattias Andersson, 42 – som ställde sig mellan stolparna för den tyska giganten THW Kiel under tisdagskvällen.

– Mattias visade omgående upp sin erfarenhet och klass, berömmer Kiel-tränaren Filip Jicha, till klubbens hemsida

856 dagar har passerat sedan den tidigare landslagsmålvakten Mattias Andersson sist visade upp sig i Bundesliga. 

Sedan dess har den numera 42-årige handbollsprofilen bland annat gått och blivit målvaktstränare hos moderklubben Ystads IF

Han har även ett tränaruppdrag hos Kiel – ett jobb som nu alltså intensifieras. 

Ystads Allehanda skriver att Mattias Andersson återvänt till Kiel för att närmre än tidigare stötta klubbens målvakter. Dessutom är han även inskriven i spelartruppen.

Gjorde kort inhopp – med två räddningar

Och tur är väl det.

För när Kiel-målvakten Dario Quenstedt behövde en kort vila mot Hannover under tisdagskvällen fanns inte den danska stjärnmålvakten Niklas Landin på bänken, på grund av skada.

I stället var det just Mattias Andersson som fick hoppa in i matchen. Och vilken comeback det blev – 42-åringen fick göra dubbla räddningar, inför en vibrerande Sparkassen-Arena.  

– Mattias Anderssons inhopp handlade om att ge en paus till Dario. Mattias visade omgående upp sin erfarenhet och klass – den förlorar man aldrig, säger Kiel-tränaren Filip Jicha. 

https://www.facebook.com/anderssonmattias1/posts/3447451555371106

På sin Facebook-sida skriver Mattias Andersson själv om matchen, som Kiel till sist vann med 34-31:

”Tack till mina lagkamrater, klubben och supportrarna för ett fantastiskt mottagande.”

Under sin långa handbollskarriär bärgade Mattias Andersson bland annat ett OS-silver med landslaget. Totalt spenderade Mattias 17 säsonger i Bundesliga, innan han slängde upp sin suspensoar på hyllan och ”lade av” 2018. 

TV: ”Tidernas mest idiotiska firande”