Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Många tycker det är roligt när det går dåligt för oss”

Ljubomir Vranjes. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Vranjes under en timeout i matchen mot Malmö. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Pånyttfödda IFK Kristianstad tog femte raka segern i toppmötet mot HK Malmö. 

Segersiffrorna skrevs till 22-18. 

– Helt ärligt, det finns många som naturligtvis tycker det är roligt när det går dåligt för oss och för mig, men jag har varit rätt lugn hela tiden, säger Ljubomir Vranjes till C More. 

Toppmötet mellan HK Malmö och IFK Kristianstad blev en målsnål historia. 

I paus var ställningen 8-7 till Malmö – efter suveränt försvars- och målvaktsspel från båda lagen. 

Under andra halvlek vände Kristianstad och vann till slut klart med 22-18. 

– Det är två riktigt bra försvarsspel och även målvaktsspel men vi hade lite stolpe in, lite mer än vad Malmö hade, summerade IFK-tränaren Ljubomir Vranjes i C More. 

Om IFK njöt av femte raka segern i handbollsligan så var det desto bistrare miner hos hemmalaget. 

Fredrik Lindahl höll inte igen. 

– Det är en stor besvikelse så klart, säger han i C More. 

– Försvarsmässigt är vi ganska bra över hela matchen, andra halvlek inte riktigt lika bra, men vi har milt sagt svårt i anfallet i dag. Kappelin räddar en del när vi väl kommer till ganska bra lägen men vi har väldigt många anfall där vi inte kommer till något vidare avslutningsläge. 

”Behöver tid”

Segern var IFK Kristianstads femte raka i handbollsligan och laget har inlett jakten på yttersta toppen efter den turbulenta inledningen.

Ljubomir Vranjes menar dock att han inte varit så orolig. 

– Helt ärligt, det finns många som naturligtvis tycker det är roligt när det går dåligt för oss och för mig, men jag har varit rätt lugn hela tiden. Det är ingenting som händer över en natt. Vi behöver tid på oss, vi har startat en ny resa och vi kommer bygga vidare på den. Vi kommer säkert förlora någon gång igen men vi har byggt upp ett fundament som jag tycker vi kan stå på, säger han.