Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmös styrkebesked i toppstriden: ”Ser bra ut”

Hampus Olsson i HK Malmö.Foto: BILDBYRÅN

HK Malmö körde över bottenlaget Hammarby.

Nu utmanar man IFK Skövde om andraplatsen i Handbollsligan.

– Vi har många roliga matcher framför oss, säger Malmös Hampus Olsson.

HK Malmö gjorde processen kort med Hammarby – i andra halvlek.

Efter att Hammarbys Rickard Lönn reducerat till 18–13 nästan åtta minuter in i andra halvlek stängde Malmö igen butiken helt.

Under elva minuter släppte inte hemmalaget in något mål bakåt och sprang ifrån till 24–13 innan Viktor Ahlstrand hittade målet igen.

Då var matchen redan avgjord.

– Jag tycker vi gör en stabil insats, framför allt i andra halvek. Vi krigar på bra bakåt och står upp. Ser bra ut i det stora hela, säger Malmös fyramålskytt Hampus Olsson till C More.

Blivande Malmö-målvakten fick pris

Nyckeln var Malmös försvarsspel där hemmalaget höjde sig till andra halvlek.

– Vi är mer aggressiva bakåt och får bra träff där, även när de går upp 7 mot 6 jobbar vi bra i fötterna så de får inte riktigt den utdelning de vill. Det är nog nyckeln i dag, säger Hampus Olsson.

Blivande Malmö-målvakten Anton Hellberg i Hammarbymålet gjorde 17 räddningar i matchen och fick pris som bortalagets bästa spelare, men kunde inte göra något åt Malmös seger.

Hemmalaget kunde även ståta med tio olika målskyttar där Magnus Persson och Adam Lönn var bäst med sex mål var.

– Vi trycker ju på i och med att vi får räddningarna bakåt kan vi trycka i andrafasen och förstafasen där vi är starka. Då får vi lite lätta mål och då är det lätt att det bara flyter på helt enkelt.

Kamp om andraplatsen med Skövde

Med fyra omgångar kvar utmanar HK Malmö IFK Skövde om andraplatsen i Handbollsligan inför slutspelet.

En poäng skiljer lagen åt.

För Malmö väntar dock ett tufft spelschema på slutet med IFK Kristianstad borta närmast följt av Alingsås hemma, Sävehof borta och just Skövde hemma.

Den sista omgången kan bli helt avgörande för lagets placering.

– Vi har många roliga matcher framför oss. Det gäller att gå in med rätt inställning i varje match. Varje poäng är viktig så det är bara att kriga på, säger Hampus Olsson.

För jumbolaget Hammarby återstår en kamp för överlevnad under slutomgångarna. Närmast mot bottenkonkurrenten Önnered hemma på fredag.

– Det är bara vinst som gäller. Det finns inte något annat att tänka på. Vi ska gå in, vi ska dominera den matchen och vi ska vinna. Kortfattat, säger Rickard Lönn till C More.