Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Malmö ny tvåa i handbollsligan

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

HK Malmö är ny tvåa i handbollsligan. 

Detta efter seger över Sävehof med 33-31 i näst sista omgången och elva mål av Magnus Persson. 

– När det är ”crunch time” går han också in och gör målen och det är inte alla spelare som klarar av det, säger Stian Tönnsen till Sydsvenskan

HK Malmö jagar andraplatsen i handbollsligan och det är också precis den platsen som laget parkerat på efter segern över Sävehof med 33-31. 

Malmö har dock en match mer spelad än trean Skövde, som med en poäng mindre har chansen att putta ner Malmö igen efter sin match mot Ystad på torsdagskvällen. 

Gästande gjorde en vass första halvlek mot Redbergslid och många trodde nog att matchen var avgjord i paus med ställningen 20-12 till HK Malmö. 

Men Sävehof reste sig samtidigt som Malmö slog av på takten och med några minuter kvar var det överraskande helt jämnt, 30-30. 

Då vaknade dock superskytten Magnus Persson till och stänkte dit två mål, varpå Malmö kunde vinna med 33-31 till slut. 

Möter Skövde i sista omgången

– Han visade vilken duktig handbollspelare han är när han väljer att gå för det. Sedan är det också en spelare som gör viktiga mål för oss. När det är ”crunch time” går han också in och gör målen och det är inte alla spelare som klarar av det, säger Stian Tönnsen till Sydsvenskan.

Segern var viktig för HK Malmö som i sista omgången möter just Skövde. 

–– Hade vi förlorat hade andraplatsen varit borta, men nu vann vi och då är vi fortfarande med i matchen. Det var slutspelskaraktär i dag och det viktigaste var segern, säger Malmötränaren Stian Tönnsen till Sydsvenskan.

Samtidigt förlorade Karlskrona stort mot Redbergslid, som vann med 27-20, på onsdagskvällen. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!