Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Tomas Axnér pustade ut efter segern mot OV Helsingborg i premiären. Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBLTomas Axnér pustade ut efter segern mot OV Helsingborg i premiären. Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL
Tomas Axnér pustade ut efter segern mot OV Helsingborg i premiären. Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL

Lugi vann premiärderby efter dramatik

Publicerad

Lugi vann en dramatisk premiär med uddamålet i Skånederbyt mot OV Helsingborg.

Men nykomlingarna hade chansen att kvittera in i det sista.

– Jag är glad att vi vann, många lag kommer få det tufft här, säger Lugitränaren Tomas Axnér.

OV Helsingborg gjorde sin första match i handbollens högsta serie sedan 2010 när man tog emot Lugi i ett Skånederby i fredagens premiär i Helsingborg Arena.

Och inledningsvis märktes det att det var en del nerver hos nykomlingen. Hemmalaget bjöd på flera tekniska misstag som Lugi utnyttjade och sprang ifrån till 6–2-ledning.

Men OV fick ordning på premiärnerverna och jobbade sig in i matchen sakta men säkert.

Med lite drygt fem minuter kvar av andra halvlek var man ikapp. Linus Nilsson stänkte in 22–22, Nilssons sjätte mål i andra halvlek.

Slutsekundsdramatik

Slutet blev högdramatiskt.

Vid ställningen 23–22 hade Lugis Lucas Pellas chansen att avgöra, men Niklas Kraft räddade. 

OV fick en sista chans att kvittera på frikast, men Lukas Nilsson, som var andra halvleks förgrundsfigur, sköt i muren och över.

Det var en lättad tränare i Lugi efter uddamålssegern.

– Det blev exakt som jag förväntade mig. Jag visste att det skulle bli en tuff match. De har en bra coach som är bra på att bygga lag och struktur och jag visste att de skulle orka mala på. Jag är glad att vi vann. Jag tror att många lag kommer få tufft häruppe, säger Tomas Axnér.

”Vi viker oss aldrig”

OV:s tränare var missnöjd med starten och den alltför trubbiga offensiven, men mer nöjd med hur hans lag kämpade sig tillbaka i matchen.

– Det var lite tveksamt i starten. Vi hade tufft hela matchen att komma till hyfsade lägen, men vi kämpade oss in i matchen. Vi gör en jättebra andra halvlek. En fajtermatch där vi aldrig viker oss, säger Ulf Sivertsson.

– Det hade varit skönt att ha fått en poäng, men vi gör ändå en helt okej premiärmatch.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag