Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lugi tvingas lämna wo när ryska laget stoppas

Lugis huvudtränare Kenneth Andersson.Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Lugis damer tvingas lämna walk over till kvalspelet till European League, rapporterar Handbollskanalen.

Anledningen?

Lundalagets ryska motståndare Kuban Krasnodar släpps enligt gällande coronrestriktioner inte in i Sverige inför lördagens första möte.

– Enligt (europeiska handbollsförbundet) EHF:s regler, och man kan tycka vad man vill om deras regler, blir vi ”guilty team” eftersom vi stoppar Kuban från att komma in. Därför måste vi lämna wo, säger Lugis tränare Kenneth Andersson till Handbollskanalen.

– Vi har försökt få till att spela båda matcherna i Ryssland, men eftersom UD avråder från att åka till området där Kuban spelar går inte det heller. Man kan fråga sig varför lag finns med i en turnering som man inte får möta, men så är det.

”Hade alla sett fram emot det”

Beskedet innebär att Lugi helt går miste om sin plats till vintern och vårens Europaspel.

Samtidigt som Krasnodar alltså kvalificeras till Europa League-gruppspelet. 

– Vi hade alla sett fram emot det, så det är som sagt jättetråkigt. Det hade varit utvecklande att få testa våra vingar mot den typen av motstånd, men det är inte mycket att göra, säger Kenneth Andersson. 

TV: Hånas för bilderna: ”Tidernas mest idiotiska firande”