Olivia Löfqvist vräker sig in i straffområdet och skjuter a ett av sina många Lugi mål. Foto: /IBL / /IBL
Olivia Löfqvist vräker sig in i straffområdet och skjuter a ett av sina många Lugi mål. Foto: /IBL / /IBL

Lugi slog mesta mästarna – andra gången på en vecka

Publicerad

Två segrar på en vecka.

Där har du Lugis facit mot de mesta mästarna inom svensk damhandboll; Sävehof.

Matchen slutade 27-21 .

När Sävehof föll i SM-finalen mot H65 var det första gången sedan 2008 de inte kunde titulera sig svenska mästare.

Men på senare tid har förlusterna kommit med allt kortare intervaller. I onsdags fick de stryk i Lund mot Lugi. Och på tisdagen – sex dagar senare – gjorde Lugi om bedriften.

Hemmalaget ledde bara matchen vid två tillfällen, 1-0 och 2-1, innan slutsiffrorna till slut skrevs till 21-27.

Vid ställningen 5-6 kopplade Lugi greppet och tack vare fem raka mål var segern efter det aldrig hotad. När ställningen var 12-6 till Lugi tog Sävehofs tränare (förbundskapten) Henrik Signell sin andra timeout. Men det hjälpte föga.

Förlusten var den sjätte i följd för Partille-laget som är inne i en sällan skådad svacka.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag