Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lugi klart för slutspel - Axnér siktar uppåt

Tomas Axnér.Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Lugi är med fyra omgångar kvar klart för slutspel efter segern över Karlskrona på söndagen. 

– Vi vill klättra två pinnhål, säger Lugitränaren Tomas Axnér till Sydsvenskan.

Samtidigt besegrade Lugi damlag Heid på hemmaplan med 27-21.  

Det börjar dra ihop sig i handbollen. 

I en haltande tabell säkrade Lugi på söndagen en plats i slutspelet när Karlskrona besegrades på bortaplan med 29-24. 

Lugi har fyra matcher kvar och tränaren Tomas Axnér hoppas att laget ska kunna förbättra sin position ytterligare. 

– Vi har hela tiden haft koll på spelschemat och vetat vilka lag vi har kvar att möta. Alingsås på fredag blir en riktig fyrapoängsmatch. Därefter ska de, som vi konkurrerar med, möta flera av topplagen. I sista omgången ställs vi sedan mot Redbergslid, som vi då hoppas ha chans att gå om. Vi har inte gett upp hoppet, säger han till Sydsvenskan. 

Eskilstuna, som ligger på nionde plats i tabellen, har en match mer spelad än Lugi, vilket gör Lundalagets försprång på åtta poäng ointagligt. 

Tung förlust för IFK Ystad

Tuffare är det för IFK Ystad som är indraget i bottenstriden. Laget förlorade också på söndagen borta mot nästjumbon AIK med 29-36. Med fyra matcher kvar har IFK Ystad endast två poäng mer än under strecket närmast jagande Önnered och Karlskrona, som dock har en match mer spelad. 

I damernas högsta serie slog Lugi bottenlaget Heid med klara 27-21. Lundalaget ligger på fjärde plats. Höör leder serien två poäng före Skuru.