Mario Lipovac svarade för fyra mål när Kristianstad körde över Helsingborg. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Mario Lipovac svarade för fyra mål när Kristianstad körde över Helsingborg. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Lätt dag på jobbet för ett segersäkert Kristianstad

Publicerad

Stig Tore Moen Nielsen är tillbaka efter sin handskada.

Då bjuder han på rena fyrverkeriet.

Norrmannen svarade för nio mål när IFK Kristianstad joggade förbi OV Helsingborg.

En dag på jobbet.

Så kan man sammanfatta IFK Kristianstad resa till Helsingborg.

Nykomlingen kunde inte stå emot när guldlaget vevade upp farten.

10-17 efter 27 minuter säger allt. OV hängde inte med i svängarna. Matchen var körd i ett tidigt skede.

Därmed stärker Kristianstad sin position i ligatoppen. Enda förlusten, på 16 matcher, kom i Baltiska hallen mot HK Malmö.

Den här kvällen var det en spelare som levererade alldeles extra – Stig Tore Moen Nielsen.

Efter en skada var niometersskytten tillbaka i laget.

– När man kommer in och känner att skotten sitter så får man en ganska bra känsla, det var gott att komma in i det, säger han till Kristianstadsbladet.

Schuster besviken

OV försökte – men var chanslösa.

– Man är besviken på insatsen, jag trodde vi kunde stå upp lite bättre, säger Emil Schuster, Kristianstadspelaren som är utlånad till OV, till hd.se.

IFK, som har två starka spelare på varje position, kostade på sig lyxen att vila sina båda landslagsmän Albin Lagergren och Philip Henningsson.

Ola Lindgren behöver inte slita på materialet – om det inte är nödvändigt.

Därför har IFK det bra förspänt inför lördagens heta Skånederby mot Ystads IF – en match där man har möjlighet att ta sin 55:e raka hemmaseger mot svenskt motstånd.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag