Jim Gottfridsson. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNJim Gottfridsson. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Jim Gottfridsson. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Ystad Arena. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNYstad Arena. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Ystad Arena. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/DREISICHT IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/DREISICHT IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/DREISICHT IMAGO SPORTFOTODIENST

Landslagsstjärnans stöd: ”Förstår inte problemet”

Publicerad

Ystads IF och IFK Ystad vill servera alkohol i Ystad Arena.

Nu får de stöd av landslagsstjärnan Jim Gottfridsson.

– Det fungerar hur bra som helst här i Tyskland, säger Jim Gottfridsson till YA.

Ystads två elithandbollsklubbar har varit framgångsrika på handbollsplanen den här säsongen. För Ystads IF stundar slutspelet runt hörnet medan IFK Ystad är klart för en återkomst i högsta ligan till nästa säsong.

Men de går även en kamp vid sidan av handbollsplanen. Klubbarna vill få tillstånd att servera alkohol i samband med sina elitmatcher, men Ystad kommun har än så länge inte velat bevilja klubbarna ett sådant tillstånd.

Frågan har nu fått även landslagsstjärnan Jim Gottfridsson, som har spelat i både Ystads IF och IFK Ystad, att engagera sig. Gottfridsson, som i dag spelar i tyska storlaget Flensburg och blev utsedd till EM:s mest värdefulle spelare (MVP), ser inte något problem med att servera alkohol i samband med matcherna.

– Jag förstår inte problemet. Det handlar inte om att ordna några fylleslag, utan om möjligheten att ta en öl till korven. Det fungerar hur bra som helst här i Tyskland, säger Jim Gottfridsson till Ystads Allehanda.

”Är viss skillnad”

En av de vanligaste invändningarna mot att alkohol serveras i samband med idrottsevenemang brukar vara att idrott och alkohol inte hör ihop.

– Jag kan lova att vi som spelar inte har tagit en enda centiliter öl eller sprit i samband med match. Det har jag aldrig någonsin varit med om. Men det är en viss skillnad på att vara publik och spelare. Dessutom handlar det inte om att åskådarna ska hinka i sig en massa gin o tonic eller rom o cola – utan få möjlighet att ta en öl, säger Jim Gottfridsson.

Öppnar för återkomst

Till YA öppnar mittnian Gottfridsson även för att återvända till något av Ystadslagen den dagen som utlandskarriären är över. 

– Det är i alla fall planen. Sedan får vi se vilket lag som ligger högst just då. Jag har inga problem med att spela i den vita tröjan, om det är YIF som ligger högst uppe just då. Men någonstans känns det som att jag ändå vill göra mitt allra sista år i IFK Ystad, eftersom det var där som allting började.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag