Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Landslagsstjärnans stöd: ”Förstår inte problemet”

Jim Gottfridsson.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Ystad Arena.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/DREISICHT IMAGO SPORTFOTODIENST

Ystads IF och IFK Ystad vill servera alkohol i Ystad Arena.

Nu får de stöd av landslagsstjärnan Jim Gottfridsson.

– Det fungerar hur bra som helst här i Tyskland, säger Jim Gottfridsson till YA.

Ystads två elithandbollsklubbar har varit framgångsrika på handbollsplanen den här säsongen. För Ystads IF stundar slutspelet runt hörnet medan IFK Ystad är klart för en återkomst i högsta ligan till nästa säsong.

Men de går även en kamp vid sidan av handbollsplanen. Klubbarna vill få tillstånd att servera alkohol i samband med sina elitmatcher, men Ystad kommun har än så länge inte velat bevilja klubbarna ett sådant tillstånd.

Frågan har nu fått även landslagsstjärnan Jim Gottfridsson, som har spelat i både Ystads IF och IFK Ystad, att engagera sig. Gottfridsson, som i dag spelar i tyska storlaget Flensburg och blev utsedd till EM:s mest värdefulle spelare (MVP), ser inte något problem med att servera alkohol i samband med matcherna.

– Jag förstår inte problemet. Det handlar inte om att ordna några fylleslag, utan om möjligheten att ta en öl till korven. Det fungerar hur bra som helst här i Tyskland, säger Jim Gottfridsson till Ystads Allehanda.

”Är viss skillnad”

En av de vanligaste invändningarna mot att alkohol serveras i samband med idrottsevenemang brukar vara att idrott och alkohol inte hör ihop.

– Jag kan lova att vi som spelar inte har tagit en enda centiliter öl eller sprit i samband med match. Det har jag aldrig någonsin varit med om. Men det är en viss skillnad på att vara publik och spelare. Dessutom handlar det inte om att åskådarna ska hinka i sig en massa gin o tonic eller rom o cola – utan få möjlighet att ta en öl, säger Jim Gottfridsson.

Öppnar för återkomst

Till YA öppnar mittnian Gottfridsson även för att återvända till något av Ystadslagen den dagen som utlandskarriären är över. 

– Det är i alla fall planen. Sedan får vi se vilket lag som ligger högst just då. Jag har inga problem med att spela i den vita tröjan, om det är YIF som ligger högst uppe just då. Men någonstans känns det som att jag ändå vill göra mitt allra sista år i IFK Ystad, eftersom det var där som allting började.