Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Landslagsstjärnans familj i regnkaoset

Kim Andersson. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Kim Andersson under hemma-VM i januari 2019. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Regnet vräker ner över Skåne – och slår hårt mot Ystad.

En av de drabbade är handbollens landslagsstjärna Kim Andersson, 37.

– Jag står där mitt i kaoset, och en dotter som tror att hon ska dö för att det är en massa vatten i huset, säger Andersson till Ystads Allehanda.

När regnet vräker ner blir det fullkomligt kaos i Ystad. Vägar dränks och källare fylls med vatten.

Kim Andersson, den tidigare proffsstjärnan som lämnade topphandbollen i Tyskland och Danmark och flyttade hem till Ystad för några år sedan, är nästan uppgiven när vattenmassorna forsar in i familjens hus på Drottning Margarethas väg.

Landslagets stjärnspelare släpper allt – för att rädda huset och familjen.

– Jag vågar inte säga hur många liter det var i källaren men det var enorma mängder, berättar Kim för Ystads Allehanda.

Kim Andersson drabbad av regnkaoset

När himlen öppnades sig över Ystad på tisdagseftermiddagen fylldes familjen Anderssons suterränghus – som har problem med dräneringen – med vatten.

– Så har man tummen mitt i handen och står där mitt i kaoset, och en dotter som tror att hon ska dö för att det är en massa vatten i huset, säger Kim Andersson till tidningen.

Räddningstjänsten i Ystad jobbade för högtryck när regnet drog in. Flera vägar blev översvämmade. Bilar och bussar hade svårt att passera.

Efter regnkaoset måste Kim Andersson ladda om – för höstens hetaste handbollsmatch i Ystad. På fredag väntar ett glödhett derby mellan Ystads IF och IFK Ystad. En match som trissats upp av flera anledningar.

Den tidigare YIF-tränaren Sebastian Seifert är nu tränare för IFK, och YIF:s målvaktslöfte Måns Landgren har också skiftat tröjfärg i korridorerna i Ystad arena.

YIF-stjärnan Kim Andersson har en given nyckelroll i det prestigefyllda derbyt. Landslagsskytten hade önskat sig en annan uppladdning än panikkänslor när vattenmassorna forsade in i familjens hus.