Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Landslagsstjärnans familj i regnkaoset

Här är fler av dagens sport-toppnyheter.
Kim Andersson. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Kim Andersson under hemma-VM i januari 2019. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Regnet vräker ner över Skåne – och slår hårt mot Ystad.

En av de drabbade är handbollens landslagsstjärna Kim Andersson, 37.

– Jag står där mitt i kaoset, och en dotter som tror att hon ska dö för att det är en massa vatten i huset, säger Andersson till Ystads Allehanda.

När regnet vräker ner blir det fullkomligt kaos i Ystad. Vägar dränks och källare fylls med vatten.

Kim Andersson, den tidigare proffsstjärnan som lämnade topphandbollen i Tyskland och Danmark och flyttade hem till Ystad för några år sedan, är nästan uppgiven när vattenmassorna forsar in i familjens hus på Drottning Margarethas väg.

Landslagets stjärnspelare släpper allt – för att rädda huset och familjen.

– Jag vågar inte säga hur många liter det var i källaren men det var enorma mängder, berättar Kim för Ystads Allehanda.

Kim Andersson drabbad av regnkaoset

När himlen öppnades sig över Ystad på tisdagseftermiddagen fylldes familjen Anderssons suterränghus – som har problem med dräneringen – med vatten.

– Så har man tummen mitt i handen och står där mitt i kaoset, och en dotter som tror att hon ska dö för att det är en massa vatten i huset, säger Kim Andersson till tidningen.

Räddningstjänsten i Ystad jobbade för högtryck när regnet drog in. Flera vägar blev översvämmade. Bilar och bussar hade svårt att passera.

Efter regnkaoset måste Kim Andersson ladda om – för höstens hetaste handbollsmatch i Ystad. På fredag väntar ett glödhett derby mellan Ystads IF och IFK Ystad. En match som trissats upp av flera anledningar.

Den tidigare YIF-tränaren Sebastian Seifert är nu tränare för IFK, och YIF:s målvaktslöfte Måns Landgren har också skiftat tröjfärg i korridorerna i Ystad arena.

YIF-stjärnan Kim Andersson har en given nyckelroll i det prestigefyllda derbyt. Landslagsskytten hade önskat sig en annan uppladdning än panikkänslor när vattenmassorna forsade in i familjens hus.