Dragan Brljevic är besviken på insatsen. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNDragan Brljevic är besviken på insatsen. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Dragan Brljevic är besviken på insatsen. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Ebba Engdahl orsakade straffen i slutsekunden. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅNEbba Engdahl orsakade straffen i slutsekunden. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Ebba Engdahl orsakade straffen i slutsekunden. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Kritiken mot spelarna: "Egoistiskt tänkande"

Publicerad

Lugis damer tappar segern i absolut sista sekunden – sedan plockar tränaren Dragan Brljevic fram sågen.

– Det är för mycket egoistiskt tänkande hos vissa spelare, säger han till Sydsvenskan.

Lugi har det tungt i ligan. 24-24 mot Önnered hemma i Sparbanken Skåne arena är en klar missräkning.

Lundatjejerna hade greppet om bägge poängen fram till att Ebba Engdahl orsakade straffen som Önnered kvitterade på när klockan stod på 60.00.

Poängmissen kan betyda att Lugi missar topp 4-läget som innebär hemmaplansfördel när kvartsfinalerna drar igång.

Lugi har bara en poängs marginal till femman Sävehof som på söndagen vann med 27-24 mot Skara.

Dragan sågar sina spelare

Dragan Brljevic har synpunkter på sina spelare och säger till Sydsvenskan att "på träningarna ser de ut som svenska mästare, frågan är hur jag ska få med det ut till matcherna?"

Han är rejält kritisk:

– Här finns mycket talang, men de är långt ifrån färdiga spelare och det är vad vissa spelare tror att de redan är. Det ser jag som vårt största problem just nu.

På fredag väntar avsågade jumbon Team Eslöv på bortaplan. I den matchen har Lugi alla möjligheter att få tillbaka segerkänslan.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag