Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiken efter nya Kristianstadsegern

Anton Halén var kritisk efter segern mot HIF Karlskrona.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Skärmdump C More

Två nya poäng inför Champions League-omstarten.

Men IFK Kristianstadsspelarna var kritiska mot den egna insatsen.

– Två poäng är två poäng, men spelet och vår attityd tycker jag inte vi ska vara nöjda med, säger Anton Halén till C More.

IFK Kristianstad är fortsatt omutligt på hemmaplan i Handbollsligan.

Men serieledarna fick slita för segersiffrorna 28–26 mot HIF Karlskrona som bjöd upp till fajt.

Bortalaget inledde piggast, men IFK Kristianstad kunde ändå sätta in ett ryck efter paus när man sprang ifrån till 22–15.

Trots det kom HIF Karlskrona närmare och närmare utan att få några poäng med sig.

– Vi ska vara glada att vi får med oss två poäng, men det såg inte jättebra ut, säger femmålsskytten Anton Halén.

Han tycker att det saknades flera bitar i IFK:s spel.

– Vi släpper in 26 mål, det är några för mycket. Vi kan trycka mycket mer på dem, även om vi får många kontringar tycker jag vi ska springa hela matchen, men det gör vi inte.

– De kämpade om varenda millimeter på banan, de gör det bra stora delar av matchen och river sönder oss. Det blir tufft för oss i dag.

Roterade i laget inför Champions League

IFK Kristianstad kunde, med ett öga på lördagens omstart i Champions League mot polska Kielce, kosta på sig att rotera i andra halvlek och lagkaptenen Olafur Gudmundsson var bland dem som fick vila efter sex mål i första halvlek.

– Det ska bli jätteroligt att dra igång med Champions League igen men vi har lite att jobba på, att försöka hitta lite mer spel. Vi har haft det lite tungt mot RIK och här men det ska vi få ihop till lördag, säger Anton Halén.

”Hittar ganska mycket positivt ändå”

Karlskronas fyramålsskytt Nicklas Grundsten såg ljusglimtar i sitt lags insats.

– Sättet vi uppträder på. Alla förluster är tråkiga men vi ger dem en match hela vägen in. Vi klappar inte på något sätt ihop utan även om de rycker lite så kommer vi tillbaka. Vi hittar ganska mycket positivt att ta med oss från den här matchen, säger Grundsten till C More.

I kvällens andra match förlorade IFK Ystad borta mot Alingsås med 28–27 efter att ha tappat Johan Nilsson (rött kort) redan efter 39 minuter.