IFK Kristianstad firar – igen. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
IFK Kristianstad firar – igen. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Kristianstads svit växer – men oro inför CL-spelet

Publicerad

IFK Kristianstad fortsätter bygga på sin mäktiga segersvit.

Efter 30-24 mot OV Helsingborg har IFK 49 raka hemmasegrar mot svenskt motstånd.

Men IFK har svårt att jubla fullt ut.

Nye målvakten Richard Kappelin kan missa Champion League-premiären.

HIF Karlskrona, Aranäs, Ystads IF och nu också OV Helsingborg.

IFK Kristianstad avfärdar lag efter lag i öppningen av handbollsligan och rycker i serietoppen.

Derbysegern mot nykomlingen OV innebär att mästarlaget nu har en smått osannlik segersvit i sin arena.

Senaste IFK förlorade en match mot ett svensk lag på hemmaplan var onsdagen den 28 mars 2015 när Lugi tog bägge poängen via en uddamålsseger (24-25).

Om exakt en vecka kan IFK fira jubileum – 50 raka. Om inte Lugi, som tidigare stört Kristianstads planer, spräcker supersviten.

OV:s tuffa fajt

OV, som gjorde en bra insats i premiären när man uddamålsförlorade mot Lugi, gick all in i Kristianstad.

Målsättningen var att ge mästarlaget en rejäl fajt – och man gav allt.

– Jag tycker vi står upp fantastiskt bra och kämpar hela jävla matchen. Vi är så nära som 26-23 när det är fem minuter kvar, säger OV-tränaren Ulf Sivertsson på presskonferensen.

– Jag är stolt över killarna och stolt över insatsen, men det ger inga poäng.

– Vi klarar inte att stå emot trycket, konstaterar "Tubbi".

OV hängde med och var så nära som 16-14 efter paus. Men, det gick som vanligt. Mästarlaget varvade upp och vann komfortabelt.

IFK har tyngd och bredd kryddad med landslagsklass. 

– Jag är nöjd med stora delar av matchen. Men det saknas distinkthet i försvaret. Vi kunde städat av matchen lite tidigare om vi spelat konsekvent i försvaret, säger Ola Lindgren – och fortsätter:

– Jag är glad att vi kan rotera utan att vi tappar kvalitetsmässigt. Vi hanterar situationen på ett bra sätt.

Frågetecken kring målvakten

Mitt i segerglädjen, efter rivstarten i ligan och derbysegern, är det en sak som stör IFK. En krånglande menisk på proffsmålvakten Richard Kappelin innebär att han kan missa lördagens CL-premiär när kroatiska mästarna HC Zagreb kommer till Kristianstad. 

– Vi tar det dag för dag beroende på hur knäet reagerar. Det för tidigt att ställa en exakt diagnos i nuläget, säger klubbläkaren Markus Waldén till Kristianstadbladet.

Waldén kan inte säga när Kappelin är tillbaka.

– Detta är en ovanlig skada, i 99 fall av 100 så är det den bakre delen av menisken som skadas. Den här typen av skada är väldigt svår att säga något om, vissa är tillbaka väldigt snabbt och för vissa tar det längre tid.

För Helsingborgs del väntar HK Malmö. På söndag, i ett nytt Skånederby på hemmaplan, får OV en ny chans att ta första poängen i handbollsligan.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag