Kristianstad HK:s tränare Ulf Schefvert. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅNKristianstad HK:s tränare Ulf Schefvert. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Kristianstad HK:s tränare Ulf Schefvert.  Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Sara Carlström gjorde två mål. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNSara Carlström gjorde två mål. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Sara Carlström gjorde två mål. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Kristianstads miss: "Vi var ju helt väck"

Publicerad

När Kristianstad HK skulle ta ett steg närmare tabellettan H65 Höör slutade kvällen med – ett magplask.

– Vi var ju helt väck, säger tränaren Ulf Schefvert till Kristianstadsbladet efter förlusten i Skövde (25-22).

Efter H65:s genomklappning i hemmamatchen mot Sävehof tidigare i veckan öppnades dörren för Kristianstad.

Men. Istället för att ligga två poäng bakom H65 är avståndet fortfarande fyra pinnar.

För KHK gick bort sig i första i halvlek i Skövde. Efter 14-8 i paus kunde man inte tugga ikapp i andra halvlek.

– Jag är så förbannad. Vi göra några riktiga idiotgrejer där, men det är en för stor uppförsbacke. Hade det varit tre bollar upp i paus hade det nog gått, men sex bollar är för mycket, säger mittsexan Maja Hansson till Kristianstadsbladet.

Kristianstad missade läget

KHK fick dock chansen när det återstod tio minuter. Då var man bara en boll bakom Skövde (20-19).

Men Kristianstad slarvade – och sedan var matchen körd.

– Vi gör tre dumma grejer vid 20–19 och så är det plötsligt tre mål upp igen. Jag tycker att vi ska ta chansen och vara lite kyliga när vi är på väg ikapp. Då ska man spela säkert, säger Ulf Schefvert till Kristianstadsbladet.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag