Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kristianstad vann handbollsderbyt

Kapten Olafur Gudmundsson firar segern mot Malmö.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Hampus Olsson desto mer missnöjd.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

HK Malmö och IFK Kristianstad drabbades samman i handbollens premiäromgång. Gästerna drog det längsta strået och vann Skånederbyt med 26-24. 

Under fredagskvällen inleddes handbollsligan där Ystads IF besegrade Varberg - och premiäromgången fortsatte på lördagen med Skånederbyt mellan HK Malmö och IFK Kristianstad.

Det var jämna steg drabbningen igenom. Den första halvleken slutade 11-11 vilket också speglade matchbilden under första 30 minuterna.

Först med sex minuter kvar avgjordes derbyt då Kristianstad drog ifrån till en tremålsledning. Malmö hämtade upp en boll, men närmare än så kom inte hemmalaget som lämnade Baltiska hallen med noll poäng. 

Matchen slutade 26-24 och Kristianstad reser hem med en premiärseger på kontot. Johan Nilsson var den som spikade slutresultatet - men bäst i segerlaget var ändå kapten Olafur Gudmundsson som bar fram sitt manskap och visade vägen. 

I Malmö gjorde Daniel Ekman och Hampus Olsson sex mål vardera - men det räckte alltså inte denna lördagsafton. 

I nästa omgång tar orangeklädda Kristianstad emot Önnered på fredag medan Malmö gästar Varberg dagen därpå.