Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kims besked: Ystad går före landslaget

Kim Andersson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Kim Andersson, 36, tackar nej till landslaget.

– Det känns viktigare att kunna göra ett riktigt bra slutspel, säger han till Ystads Allehanda. 

När handbollslandslaget samlas i Arendal på måndagen för att spela två landskamper mot Norge i EHF Euro Cup är Kim Andersson kvar hemma i Ystad.

Han har problem med ett knä och har lämnat återbud till förbundskapten Kristján Andrésson.

För Kim handlar det om att bli helt återställd så han kan gå för fullt i slutspelet. YIF leder kvartsfinalserien mot Alingsås med 2-1 och kan avgöra hemma i Ystad arena onsdagen den 17 april.

– Jag har varit sliten i knät en tid. Det har varit ömt och irriterat. Sedan halkade jag i första matchen mot Alingsås och fick någon komplikation, säger högernian till Ystads Allehanda.

– Det är värst när jag går upp och hoppar och sedan landar på rakt knä. Men nu är det på bättringsvägen. Jag fick en kortisonspruta i torsdags och ska börja med rehabträningen i början av veckan

På frågan om han tackar ja till landslaget nästan gång svarar YIF-stjärnan så här:

– Ja, absolut. Jag vill gärna spela i landslaget igen.

Andrésson har fått flera återbud.

Fler återbud till landslaget

Sedan tidigare är det klart att Jesper Nielsen och Kim Ekdahl du Rietz inte kommer till samlingen i Norge. Philip Henningsson och Markus Olsson har kallats in som ersättare.

I truppen finns fyra debutanter: Jonas Samuelsson (Skanderborg), Valter Chrintz (Kristianstad), Alfred Jönsson (Lugi) och Jack Thurin (Skövde).