Kim Andersson kom till spel och visade vägen när Ystad tvingade fram en avgörande kvartsfinal mot Alingsås. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNKim Andersson kom till spel och visade vägen när Ystad tvingade fram en avgörande kvartsfinal mot Alingsås. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Kim Andersson kom till spel och visade vägen när Ystad tvingade fram en avgörande kvartsfinal mot Alingsås. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Ludvig Hallbäck. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNLudvig Hallbäck. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Ludvig Hallbäck. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Kim briljerade – Ystad tvingar fram avgörande

Publicerad

Ystads IF håller liv i säsongen.

Storstjärnan Kim Andersson visade återigen vägen när Ystad slog Alingsås och tvingar fram en femte och avgörande kvartsfinal.

– Det känns jävligt gott att vi kan få en extra match och bevisa att vi vill vara i semifinal, säger 17-årige Ludvig Hallbäck till C More.

Efter 1–2 i matcher var Ystads IF piskat att vinna den fjärde kvartsfinalmatchen hemma mot Alingsås.

Och det gjorde man – med besked.

Ledda av Kim Andersson tog Ystad tag i taktpinnen från start och avgjorde i stort sett matchen redan i första halvlek där ledningen var 18–9.

Ystads storstjärna missade den tredje kvartsfinalen på grund av en ömmande stortå och var ett visst frågetecken inför måstematchen, men kom till spel och var första halvleks förgrundsfigur med tre mål och sex assist.

– Vi får en jäkla bra träff på vårt försvarsspel så vi kan få några enkla mål i kontringsfas. Sen har vi bra koncentration i anfallsspelet och kommer till bra lägen, säger Ludvig Hallbäck om Ystads starka första halvlek.

Avgörande kvartsfinal

I andra halvlek kunde Ystad spela på sin stora ledning.

Samtidigt visade just 17-årige Ludvig Hallbäck att Ystad har ett rejält framtidslöfte i laget. Hallbäck satte sex mål varav tre straffar i matchen som Ystad vann med 32–26.

– Just nu tänker jag ta en match i taget och göra mitt bästa och bara gå in och köra, säger den företagsamma 17-åringen.

Nu väntar en femte och helt avgörande kvartsfinal i Alingsås på måndag.

– Det är jävligt gott. Man har gått och varit lite nervös i dag, men det känns jävligt gott att vi kan få en extra match till och bevisa att vi vill vara i semifinal.

Ystad vann den första matchen i Alingsås efter förlängning, men förlorade senast.

– Jag tror det blir en tuff och jämn match, avslutar Ludvig Hallbäck.

”Blir helt avklädda”

Alingsås bästa målskytt (5 mål) William Andersson Moberg sågade sitt lags insats.

– Vi är helt avklädda i dag. Vi är verkligen inte i närheten. De är så mycket bättre på alla nivåer. Vi är fan inte ens nära, säger han till C More.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag