Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kim briljerade – Ystad tvingar fram avgörande

Kim Andersson kom till spel och visade vägen när Ystad tvingade fram en avgörande kvartsfinal mot Alingsås. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Ludvig Hallbäck. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Ystads IF håller liv i säsongen.

Storstjärnan Kim Andersson visade återigen vägen när Ystad slog Alingsås och tvingar fram en femte och avgörande kvartsfinal.

– Det känns jävligt gott att vi kan få en extra match och bevisa att vi vill vara i semifinal, säger 17-årige Ludvig Hallbäck till C More.

Efter 1–2 i matcher var Ystads IF piskat att vinna den fjärde kvartsfinalmatchen hemma mot Alingsås.

Och det gjorde man – med besked.

Ledda av Kim Andersson tog Ystad tag i taktpinnen från start och avgjorde i stort sett matchen redan i första halvlek där ledningen var 18–9.

Ystads storstjärna missade den tredje kvartsfinalen på grund av en ömmande stortå och var ett visst frågetecken inför måstematchen, men kom till spel och var första halvleks förgrundsfigur med tre mål och sex assist.

– Vi får en jäkla bra träff på vårt försvarsspel så vi kan få några enkla mål i kontringsfas. Sen har vi bra koncentration i anfallsspelet och kommer till bra lägen, säger Ludvig Hallbäck om Ystads starka första halvlek.

Avgörande kvartsfinal

I andra halvlek kunde Ystad spela på sin stora ledning.

Samtidigt visade just 17-årige Ludvig Hallbäck att Ystad har ett rejält framtidslöfte i laget. Hallbäck satte sex mål varav tre straffar i matchen som Ystad vann med 32–26.

– Just nu tänker jag ta en match i taget och göra mitt bästa och bara gå in och köra, säger den företagsamma 17-åringen.

Nu väntar en femte och helt avgörande kvartsfinal i Alingsås på måndag.

– Det är jävligt gott. Man har gått och varit lite nervös i dag, men det känns jävligt gott att vi kan få en extra match till och bevisa att vi vill vara i semifinal.

Ystad vann den första matchen i Alingsås efter förlängning, men förlorade senast.

– Jag tror det blir en tuff och jämn match, avslutar Ludvig Hallbäck.

”Blir helt avklädda”

Alingsås bästa målskytt (5 mål) William Andersson Moberg sågade sitt lags insats.

– Vi är helt avklädda i dag. Vi är verkligen inte i närheten. De är så mycket bättre på alla nivåer. Vi är fan inte ens nära, säger han till C More.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!