Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kim Andersson: ”Inget jag önskar min värsta fiende”

Kim Andersson spelar trots ryggsmärtor.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Ystad-stjärnan Kim Andersson har gjort säsongens första mål. 

Men veteranen tvingas spela med svåra smärtor just nu. 

– Det är fortfarande väldigt tungt och jobbigt, säger han till Radiosporten

Säsongen har börjat bra för Ystad IF, som är tvåa i handbollsligan efter onsdagen seger mot Eskilstuna. 

Men samtidigt har klubbens storstjärna Kim Andersson missat flera matcher på grund av ett diskbråck i ryggen. Mot Eskilstuna gjorde han sin andra match på raken – men smärtorna är kvar.

– Det är inget jag önskar min värsta fiende. Nu fungerar det lite bättre men det har varit rätt många veckor med oerhört mycket smärta, säger Kim Andersson till Radiosporten. 

”Ska få hjälp inom snar framtid” 

Eftersom diskbråcket sitter vid ländryggen har Kim Andersson inga större problem så länge han står upp. Värre blir det när han sätter sig ner – eller behöva resa sig upp. 

Radiosporten: Men ska man verkligen spela med diskbråck?

– Jag har inplanerat att jag ska få hjälp inom snar framtiden. Innan dess ska jag i alla fall spela den här ”engelska veckan” och sedan får vi se vad som händer nästa vecka. 

I samband med onsdagens segermatch gjorde Kim Andersson två av Ystads mål. Segersiffrorna skrevs till 30-28, och nästa match för YIF väntar på söndag mot HK Malmö. 

TV: ”Tidernas mest idiotiska firande”