Richard Kappelin spelade en matchavgörande roll när IFK Kristianstad slog Alingsås. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Richard Kappelin spelade en matchavgörande roll när IFK Kristianstad slog Alingsås. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Kappelin räddade IFK i återkomsten

Publicerad

Släkten var värst i Handbollsligans tidiga "seriefinal".

Richard Kappelin kom in från bänken och räddade segern mot förra klubben Alingsås.

– Det var härligt att få vinna, det var ju trots allt en toppmatch, säger Kristianstadsmålvakten till Kristianstadsbladet.

Richard Kappelin fick inleda bortamötet med sin gamla klubb Alingsås på bänken efter det hårda matchandet för IFK Kristianstad.

Med 13 minuter kvar fick målvakten ändå hoppa in – och blev matchhjälte till slut.

Efter att inte ha räddat ett skott tog Kappelin två helt avgörande bollar, varav en straff, när IFK vann toppmötet med 28–25.

– Det kändes verkligen kul att få vara med och bidra när man nu kom tillbaka till Alingsås, säger Kappelin till Kristianstadsbladet.

Lite besviken att inte få starta

Han var dock lite besviken att inte ha fått starta.

– Kanske lite. När han (Ola Lindgren) drog laguppställningen så var jag ju lite extra taggad på att spela i och med att jag har spelat här tidigare. Men samtidigt måste man respektera spelschemat men också tränarens val.

Drygade ut serieledningen

Framåt visade Tim Sörensen vägen med åtta mål, men det var Albin Lagergren som satte det viktiga 27–25 med 1,14 kvar av matchen.

IFK Kristianstad drygade ut sin serieledning till fyra poäng före just Alingsås på andra plats. De regerande mästarna har dock en match mer spelad än lag två till sju.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag