Jätteskräll: Kristianstad föll ihop mot nykomling

Ljubomir Vranjes.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Vilken skräll i handbollsligan.

Nykomlingen Hallby trycker ner stjärnlaget IFK Kristianstad och vinner med klara 32-28.

Det svänger snabbt i Kristianstad.

I måndags hyllades laget efter en gedigen insats i toppfajten mot Alingsås. Övertygande seger och delad tvåa i ligan bakom suveräna HK Malmö.

Tre dygn senare ser det helt annorlunda ut.

IFK kör fast – mot anonyma Hallby.

Efter en jämn första halvlek (16-15 i paus) steppar hemmalaget upp när matchen ska avgöras i andra halvlek.

Även om Kristianstad kopplar greppet, när man går fram till 18-21 efter 35 minuter, tappar man skärpan. Hallby gör 8-1 och svänger till 26-22 – sedan släpper man inte in Ljubomor Vranjes namnkunniga lag.

Kristianstad underpresterade på alla positioner – då räknar vi även in de ansvariga på bänken.

För ”Ljubo” & Co matchade laget på ett sätt som väckte kritik under andra halvlek. Dyra nyförvärvet Fredrik Petersen var en av många orange spelare som fick agera åskådare den här kvällen.

IFK Kristianstad tappade greppet

– Situationen i tabellen är som den är. Vi ska bara vinna våra matcher, därför var det här ett slag i ansiktet. Det är inte tillräckligt bra. Nivån måste vara mycket bättre och vi vet att vi kan spela jäkligt bra handboll, säger Ljubomir Vranjes till Kristianstadsbladet.

Förlusten innebär att Kristianstad inte längre kan knipa viktiga andraplatsen av egen kraft. Med tre matcher kvar före slutspelet hotar dessutom fyran IFK Skövde precis bakom på lika många poäng. Det skiljer bara fem mål.