Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jättesågningen: ”Så jävla trött på det här nu”

IFK Ystads målvakt Marcus Cleverly blev utvisad när han med stor inlevelse visar hur Kim Andersson precis fallit.Foto: Skärmdump C More
IFK Ystads Henrik Knudsen var rejält upprörd efter ännu en tappad poäng.Foto: Skärmdump C More.

IFK Ystads Marcus Cleverly visade teatraliskt hur Kim Andersson fallit – och blev utvisad.

Då kom Ystads IF tillbaka – och kvitterade i slutsekunderna.

– Det är såna idiotfel vi gör varje gång på slutet, säger en förbannad Henrik Knudsen i IFK Ystad till C More.

Efter tio segerlösa matcher i rad var IFK Ystad på väg mot en efterlängtad seger i derbyt mot Ystads IF inför 2032 åskådare.

Men två bjudningar från hemmalaget gav YIF chansen att rädda en poäng (27–27) i sista sekunden.

Med mindre än fem minuter kvar att spela och ställningen 26–23 för IFK föll Kim Andersson i golvet och fick straff. IFK-målvakten Marcus Cleverly tyckte den rutinerade stjärnan föll lätt och visade det genom att teatraliskt "snubbla" framåt och lägga sig på magen. Det gillade inte domarna som visade ut Cleverly i två minuter.

Ystads IF jobbade sig upp till ett måls underläge, men såg ut att ha förlorat när man slarvade bort bollen med 42 sekunder kvar. Men i stället för att spela av matchen valde Freddy Andersson att skjuta ett skott som Måns Landgren i Ystads IF-målet räddade.

Bortalaget fick ett sista anfall – och med en sekund kvar kvitterade vänsternian Johan Dahlin till 27–27.

– Vi är inte nöjda med denna matchen, men gött att vi kan få med oss en poäng i alla fall, säger Ystads IF:s Ludvig Hallbäck lättat till C More.

Rasade mot egna laget: ”Idiotfel”

IFK Ystads rutinerade danske mittnia Henrik Knudsen var däremot förbannad efter slutsignalen.

– Jag är så jävla trött på att vi inte kan få med oss två poäng någon gång i de här jämna matcherna. Det räcker nu faktiskt. Det är såna idiotfel vi gör varje gång på slutet. Vi bara kastar bort bollarna. Jag är så jävla trött på det nu, säger Henrik Knudsen till C More.

– Man kan inte träna på att man inte ska avsluta med tio sekunder kvar från dödläge. Men det är inte bara denna matchen, det är det som är grejen. Vi har så många matcher där vi inte är smarta i slutet.

Henrik Knudsen hade svårt att glädja sig över att det ändå blev poäng.

– Jag vet om att vi ska vara jättenöjda med en poäng i dag och vi gör en krigarinsats, men det kan vi inte säga varje gång. Det börjar bli så jämnt i bottenstriden så vi måste ha poäng. Det går inte längre.

Viktig Karlskrona-seger i bottenstriden

HIF Karlskrona tog två viktiga poäng i bottenstriden genom en uddamålsvinst med 32–21 hemma mot Önnered. Nu skiljer tre poäng till jumbon AIK under nedflyttningsstrecket.