Hampus Olsson i Karlskrona. Foto: SkärmdumpHampus Olsson i Karlskrona. Foto: Skärmdump
Hampus Olsson i Karlskrona. Foto: Skärmdump
Helsingborgs Oscar Cosmo måste vinna i sista omgången och hoppas på hjälp från Aranäs. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅNHelsingborgs Oscar Cosmo måste vinna i sista omgången och hoppas på hjälp från Aranäs. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Helsingborgs Oscar Cosmo måste vinna i sista omgången och hoppas på hjälp från Aranäs. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Ilska i botten – sista omgången avgörande

Publicerad

Bottenlagen HIF Karskrona och OV Helsingborg föll båda tungt.

Nu avgörs vilket lag som undviker degradering i den sista omgången.

– Det gäller bara att vi fixar det, säger Karlskronas Hampus Olsson.

– Vi får gå in och vinna vår match och hoppas Aranäs gör en kanommatch och slår Karlskrona, säger Helsingborgs Henrik Hurtig.

Det blir en dramatisk slutomgång i botten av Handbollsligan.

Detta sedan både nästjumbon HIF Karlskrona och jumbon OV Helsingborg förlorat sina matcher mot Ystad och Alingsås.

Karlskrona hade problem mot formstarka Ystad och förlorade med 39–31 på bortaplan.

– Det är klart man är förbannad när man gör en sån här plattmatch. Det är ändå en viktig match vi har här. Vi borde spela lite mer för överlevnad, att vara kvar i högstaligan, så jag tycker det är alldeles för dålig inställning. Man blir irriterad efter en sån här match, säger Karlskronas niomålsskytt Hampus Olsson till C More.

Helsingborg blev avklätt med hela 17–33 hemma mot Alingsås.

– Ja, det blev vi. De synar vårt sju mot sex-spel helt och hållet och sen straffar de våra misstag på deras kontringar, säger Henrik Hurtig till C More.

Trots sex mål sågade Hurtig sin insats.

– Katastrof! Jag spelar minus med mig själv och sabbar egentligen vår chans att komma ifatt helt och hållet så jag saknar mycket från min sida i dag.

Karlskrona med allt i egna händer

Tar Karlskrona poäng i den sista omgången hemma mot redan kvalklara Aranäs på onsdag är man klart för kvalspel medan Helsingborg åker ur högsta ligan.

Helsingborgs hopp står till att Aranäs vinner samtidigt som man själv vinner borta mot Hammarby.

– Vi fokuserar på vårt. Gör vi jobbet ska vi lösa det, säger Hampus Olsson.

– Vi får gå in för att vinna vår match och sen får vi hoppas att Aranäs gör en kanonmatch i Karlskrona och slår dem. Det är bara det som finns, säger Henrik Hurtig.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag